• Gluten Free

    Gluten Free

  • Vegetarian

    Vegetarian

  • Vegan

    Vegan

Izolat bialka soi

Smak
Opakowanie
Ilość

Wyprzedaż aż do 80% rabatu! Śpiesz się z zakupami i oszczędzaj!

Specjlana Oferta: Wyprzedaż aż do 80% rabatu! 

Wybierz coś dla siebie z ponad 1500 naszych produktów, ale szybko - takie oferty to rzadkość.
Kod nie jest potrzebny - ceny zostały już obniżone.

KUP TERAZ

Było: 49.00 zł

Teraz 34.00 zł

Zaoszczędź: 15.00 zł

Na stanie | Z reguły wysyłamy w ciągu 24 godzin

Przegląd towarów

Rezultaty mogą być rożne dla rożnych ludzi

Izolat białka soi ma wyższą zawartość białek niż jakikolwiek inny sojowy proszek białkowy.. Nasz izolat białka soi jest wytwarzany w 100% z odtłuszczonych nasion soi niemodyfikowanej genetycznie. W procesie produkcji usunięta zostaje większość tłuszczu i węglowodanów. W efekcie powstaje produkt o ponad 90% zawartości białka i minimalnej zawartości tłuszczu i węglowodanów, jak również zerowej zawartości laktozy.

Izolat białka soi to świetna opcja dla wegetarian, wegan i osób o specjalnych wymaganiach dietecznych, np. nietolerancją laktozy. Izolat białka soi jest niesprawiedliwie oceniany jako gorszy od innych wysokiej klasy białek, jak białko serwatki, ale w rzeczywistości stanowi pełnowartościowe źródło białek na równi z białkiem mlecznym i serwatkowym. Jego umiarkowane tempo uwalniania sprawia, że stanowi doskonałe uzupełnienie białka serwatki.

Wbrew temu, co twierdzi się w niepotwierdzonych mitach, stosowanie izolatu białka soi nie ma wpływu na wytwarzanie estrogenu. Szereg przeprowadzonych w tym obszarze badań nie wykazał żadnych różnic między osobami stosującymi białko sojowe i tymi, które go nie stosują.

Izolat białka soi jest podobny do białka mięsnego bardziej niż inne białka roślinne i odznacza się rewelacyjnym profilem aminokwasowym.

Izolat białka soi ma w porównaniu z innymi produktami sojowymi smak neutralny. Nie zawiera laktozu, glutenu ani organizmów modyfikowanych genetycznie.

Profil aminokwasowy można odnaleźć u dołu strony w rubryce 'Certyfikaty'.

Główne zalety

  • Bogata zawartość kluczowych aminokwasów
  • Można zmniejszać ryzyko chorób serca i obniżać cholesterol
  • Klasyfikuje się jako białko pełnowartościowe

Zalecane stosowanie

Wlać 250-350ml wody lub mleka do shakera (im mniej płynu, tym gęstszy będzie napój). Następnie dodać 1 kopiastą, dużą łyżkę MP (30g), wstrząsnąć i spożyć. Stosować 2-3 razy dziennie, lub kiedy zajdzie potrzeba.

1x płaska łyżeczka plastikowa MP (duża) to 28g. (nie wchodzi w skład zestawu)

Składniki

Izolat białka soi, proszek kakaowy (tylko wersja czekoladowa), aromat (tylko wersje smakowe), lecytyna sojowa (emulgator), substancja słodząca (sukraloza® [tylko wersje smakowe]), barwniki(czerwień buraczana [tylko wersja o smaku truskawkowym]).

Informacje odżywcze

Zawartość w 30g:
energia: 113,7Kcal
białko (masa sucha): 27,8g
białko (masa rzeczywista): 26,4g
tłuszcze: 0,9g
węglowodany: 0,3g
w tym cukry: ilości śladowe

Zwracamy uwagę, że powyższe informacje odnoszą się do wersji bezsmakowej. W przypadku większości wersji smakowych zawartość białek jest mniejsza o około 3%, zaś w przypadku wersji czekoladowej o około 8%, z uwagi na dodatek kakao.

Recenzje od klientów

W miejscach, gdzie opinie odnoszą się do żywności i produktów kosmetycznych , wyniki mogą się różnić w zależności od osoby. Opinie klientów są niezależne i nie reprezentują poglądów The Hut Group.

Podsumowanie

5.00

5.0

(1 Recenzje)

Napisz recenzję, aby mieć szansę wygrać voucher w wysokości 100 euro
Sortuj według

okej!:)

Ogółem:

5

Mieszalność:

5

Smak:

5

Skuteczność:

5

Od już gdzieś tak roku stosuję ten produkt - jestem zadowolony. łatwo trawie, smak tez obleci, mozna tez z owsem zmieszac. Dostawa byla prawie zawsze okej - raz tylko sie zdarzylo, ze dostarczyli pozniej niz po 5 dniach roboczych, norma to 3. Mam nadzieje, ze na polskiej stronie bedzie nadal tak wysoka jakosc dostawy - pozdro wszystkim!

8 December 2014 przez

Czy recenzja była pomocna?

Izolat bialka soi

Wybierz obrazek

Izolat bialka soi