• Gluten Free

    Gluten Free

  • Vegetarian

    Vegetarian

  • Vegan

    Vegan

  • Organic

    Organic

Organiczne Kakao w Proszku

Smak
Opakowanie
Ilość

39.00 zł

Na stanie | Z reguły wysyłamy w ciągu 24 godzin

Przegląd towarów

Czym jest organiczne kakao w proszku?

Kakao pochodzi z klimatów tropikalnych w Ameryce Południowej, z drzewa Theobroma, które jest święte wśród Majów i Azteków. Wyprodukowany przez producentów w Peru Cacao jest ucieleśnieniem źródłeł minerałów. Zbiera się z drzew surowe ziarna wybiera się i poddaje fermentacji w celu zmniejszenia początkowej goryczy. Po oczyszczeniu suszonych ziaren w naturalnej wodzie, otwierają się , a ich rdzeń ekstrakcji zostaje podzielony, ziarna są mielone na pastę Cacao. Tłuszcz z pasty ekstrahuje się z części stałej, a pozostałość się wysusza i mieli na Kakao w proszku. Organiczne kakao w proszku jest certyfikowane przez Soil Association pod kodem GB-ORG-05.

Jakie są korzyści?

Organiczne kakao w proszku jest bogate w błonnik i zawiera wszystkie trzy makroelementów: białka, węglowodanów i tłuszczu. 10g dzienna ilość Organiczny proszek Caco jest również źródłem potasu, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi i manganu.

Żelazo

Żelazo przyczynia się do normalnej funkcji poznawczych, tworzenie się krwinek czerwonych i hemoglobiny, transportu tlenu w organizmie i do zmniejszania zmęczenia.

Magnez

Magnez przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia i wyrównania równowagi elektrolitowej oraz normalnego funkcjonowania układu nerwowego.

Potas

Potas przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni, normalnego funkcjonowania układu nerwowego i do utrzymania normalnego ciśnienia krwi.

Fosfor

Fosfor przyczynia się do normalnego metabolizmu energetycznego, prawidłowego funkcjonowania błon komórkowych oraz przyczynia się do zachowania zdrowych zębów i kości.

Miedź

Miedź przyczynia się do utrzymania prawidłowej tkanki łącznej i normalnych funkcji układu odpornościowego.

Mangan

Mangan przyczynia się do utrzymania prawidłowej budowy kości, wspiera tworzenie się tkanki łącznej, ochrania komórki przed stresem oksydacyjnym.

Główne zalety

  • 100% Organiczne
  • Wysoka zawartość Błonnika
  • Źródło minerałów

Zalecane stosowanie

Nasz organiczny proszek kakaowy jest pełen wartości odżywczych. Spróbuj użyć zamiast zwykłej czekolady w proszku jako dodatek do koktajlu, deseru lub kawa, albo jspożyj jako gorący napój.

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Produkt jest przeznaczony do spożywania jako cześć zbilansowanej diety. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Składniki

100% Organiczne Kakao w Proszku

Informacje odżywcze

Wartości odżywcze

  Per 100g
Energia 1471 kJ/353 kcal
Tłuszcz 11 g
  w tym nasycone 6.8 g
Węglowodany 20 g
  W tym cukry 2.5 g
Błonnik 32 g
Białko 29 g
Sól 0.10 g
Potas 1524 mg (RI* 76%)
Wapń 128 mg (RI* 16%)
Fosfor 734 mg (RI* 105%)
Magnez 499 mg (RI* 133%)
Żelazo 13.9 mg (RI* 99%)
Cynk 6.8 mg (RI* 68%)
Miedź 3.8 mg (RI* 380%)
Mangan 3.8 mg (RI* 190%)
Selen 14.3 µg (RI* 26%)

 

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Recenzje od klientów

Obecnie nie ma żadnych recenzji.

Napisz recenzję, aby mieć szansę wygrać voucher w wysokości 100 euro

Organiczne Kakao w Proszku

Wybierz obrazek

Organiczne Kakao w Proszku