Przepisy

Czteroskładnikowe batony sojowe z kremem truskawkowym

Czteroskładnikowe batony sojowe z kremem truskawkowym

Batony proteinowe z białkiem sojowym są idealnym słodkim przysmakiem, który zaspokoi Twój głód po treningu lub o dowolnej porze dnia. A wszystko, czego potrzebujesz, to 4 proste składniki.

Tajnym składnikiem, który sprawia, że ​​te batony mają piękny różowy kolor są buraki – ale zaufaj nam, smakują jak truskawki ze śmietaną!
Kliknij, aby przejść bezpośrednio do informacji o wartościach odżywczych.

Porcja: 12 batonów

Składniki

  • 250g gotowanych buraków
  • 5 miarek (150g) płatków owsianych Instant Oats
  • 6 miarek (180g) Truskawkowego izolatu białka soi
  • 3 krople Truskawkowego aromatu Flavdrops

Sposób przygotowania

  1. Najpierw zblenduj buraka do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
  2. Następnie dodaj 6 miarek truskawkowego izolatu białka soi, płatków owsianych i aromatu Flavdrops*.
  3. Po zmiksowaniu tych składników powinieneś uzyskać gładką różową masę. Umieść ciasto w zamrażarce na 5 minut lub w lodówce na 10 minut.
  4. Po schłodzeniu, za pomocą rąk, uformuj ciasto w batony proteinowe i włóż z powrotem do lodówki / zamrażarki.
  5. Gdy Twoje batony stwardnieją, to znaczy, że są gotowe do spożycia! Przechowuj je w lodówce, aby zachować ich świeżość. Taka mieszanka zawiera porcję na 12 proteinowych batonów sojowych.

*Adnotacja: Białko sojowe można zastąpić kazeiną lub zwykłym białkiem mleka, ale nie białkiem serwetkowym, ponieważ białka te tworzą gęstszą konsystencję.



Myprotein Polska

Myprotein Polska

Autor i ekspert


Sprawdź nasze najnowsze promocje! KUP TERAZ