Mieszanka na chleb białkowy
High Protein Flatbread Powdered Mix
Czym są białkowe placki chlebowe Flatbread Mix?
Placki chlebowe Protein Flatbread to połączenia zwykłej mąki białej oraz koncentratu białka serwatki. Nasze placki chlebowe można z powodzeniem spożywać do zupy, sosów, czy mięsa. Placki można spożywać po drodze do pracy, czy na podróż, żeby podzielić się z przyjaciółmi.
Zalety produktu
W 100g produktu znajdziesz 30g białka, co przyspieszy wzrost Twojej masy mięśniowej oraz tempo jej regeneracji. Produkt ma mało tłuszczu i cukrów, co jest dużą zaletą dla osób próbujących ograniczyć ilość tłuszczu i cukru w diecie. Do placków nie dodano także soli.
Dla kogo odpowiedni jest produkt?
Z produktu zadowoleni będą wszyscy, którzy szukają dla swojej diety alternatywnych źródeł białka. Przygotowanie placków do spożycia jest bardzo łatwe - o każdej porze dnia zapewnią Ci dodatkowy dopływ białka. Placki chlebowe Myprotein to znakomita alternatywa dla normalnego chleba. Smakują znakomicie z zupą, sosami domowej roboty, czy też hummusem.
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Proszę zauważyć, że etykieta tego produktu jest dostępna w języku angielskim. Fracuski, Włoski, Hiszpański, Holenderski, Szwedzki i Fiński mogą być również dostępne.
- Produkt szybki i łatwy w przygotowaniu
- Ponad 30% z koncentratu białka serwatki
- Znakomita alternatywa dla przekąsek wysokobiałkowych
1. Dodać 100g (3 duże kopiaste łyżki MP) mieszanki do dużej miski. W oddzielnym naczyniu dodać 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek do około 120-150 ml ciepłej wody.
2. W środku zproszkowanej mieszanki należy zrobić zagłębienie i wlać oliwy i ciepłej wody.
3. Przy użuciu widelca mieszaj mąkę z wodą i oliwą, w razie potrzeby dodaj więcej wody.
4. Kiedy ciasto nabierze jednolitej konsystencji uformuj rękami miekką kulkę ciasta. Natrzyj ręce oraz miejsce, w którym przygotowujesz potrawę mąką i ugniataj ciasto przez 5 minut, albo aż do uzyskania łagodnej i elastycznej konsystencji.
5. Włóż ciasto z powrotem do misy, przykryj i odstaw na 15 minut.
6. Podziel ciasto na 4 równe kulki, a następnie rozwałkuj na grubość nieco większą niż grubość monety o nominale 2 złotych.
7. Podgrzej patelnię grillową i gotuj placki przez dwie minuty na obydwu stronach (najpierw na jednej, potem na drugiej). Możesz też nagrzać piekarnik do 200-220 stopni Celsjusza, połóż rozwałkowane ciasto na blasze i piecz przez 10-12 minut albo do momentu, aż placki nabiorą koloru brązowo-złotego.
Zawartość w 100g:
Energia (kJ/kcal): 1540/364
Tłuszcze: 3.2g
w tym nasycone: 1.6g
Węglowodany: 51.0g
w tym cukry: 2.6g
Białko: 31.8g
Sól: 0.0g
Uwaga: Informacje odżywcze opracowano na podstawie wersji sproszkowanej bez uwzględnienia jakichkolwiek tłuszczy dodanych do gotowania. Podane wartości mogą się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju zastosowanych tłuszczy.
Oczyszczona mąka biała (mąka pszenna), koncentrat białka serwatki*, emulgator (soja lecytyny). *Z mleka.
- Brand: Myprotein
- Diet: Wegetariańskie
- Range: BFS - Myprotein
Często kupowane razem
