• Gluten Free

    Gluten Free

  • wegetariański

    wegetariański

  • wegański

    wegański

  • Organic

    Organic

Organiczne Kakao w Proszku

Smak
Opakowanie
Ilość

Tylko teraz 30% rabatu dla zamówień powyżej 300 zł | Kod: DODATKOWE30

Specjalnie dla Ciebie!
Kup powyżej 300 zł i skorzystaj z 30% rabatu na całe zamówienie!
Jeśli nie chcesz zamówić powyżej tej kwoty, nadal mamy dla Ciebie rabat 25% | CALE25.
Wystarczy użyć jednego z kodów. DODATKOWE30 dla zamówień powyżej 300 zł lub CALE25 na resztę zamówień.

Oferta ważna do północy 21 stycznia 2018 lub do wyczerpania zapasów. Tylko jeden kod może być użyty do zamówienia. Klient może złożyć nieograniczoną liczbę zamówień. Maksymalna zniżka to 425 zł | 100 euro. Kody nie obowiązują na produkty już przecenione.
KUP TERAZ
49.00 zł

Na stanie Z reguły wysyłamy w ciągu 24 godzin

Przegląd towarów

Czym jest organiczne kakao w proszku?

Kakao pochodzi z klimatów tropikalnych w Ameryce Południowej, z drzewa Theobroma, które jest święte wśród Majów i Azteków. Wyprodukowany przez producentów w Peru Cacao jest ucieleśnieniem źródłeł minerałów. Zbiera się z drzew surowe ziarna wybiera się i poddaje fermentacji w celu zmniejszenia początkowej goryczy. Po oczyszczeniu suszonych ziaren w naturalnej wodzie, otwierają się , a ich rdzeń ekstrakcji zostaje podzielony, ziarna są mielone na pastę Cacao. Tłuszcz z pasty ekstrahuje się z części stałej, a pozostałość się wysusza i mieli na Kakao w proszku. Organiczne kakao w proszku jest certyfikowane przez Soil Association pod kodem GB-ORG-05.

Jakie są korzyści?

Organiczne kakao w proszku jest bogate w błonnik i zawiera wszystkie trzy makroelementów: białka, węglowodanów i tłuszczu. 10g dzienna ilość Organiczny proszek Caco jest również źródłem potasu, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi i manganu.

Żelazo

Żelazo przyczynia się do normalnej funkcji poznawczych, tworzenie się krwinek czerwonych i hemoglobiny, transportu tlenu w organizmie i do zmniejszania zmęczenia.

Magnez

Magnez przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia i wyrównania równowagi elektrolitowej oraz normalnego funkcjonowania układu nerwowego.

Potas

Potas przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni, normalnego funkcjonowania układu nerwowego i do utrzymania normalnego ciśnienia krwi.

Fosfor

Fosfor przyczynia się do normalnego metabolizmu energetycznego, prawidłowego funkcjonowania błon komórkowych oraz przyczynia się do zachowania zdrowych zębów i kości.

Miedź

Miedź przyczynia się do utrzymania prawidłowej tkanki łącznej i normalnych funkcji układu odpornościowego.

Mangan

Mangan przyczynia się do utrzymania prawidłowej budowy kości, wspiera tworzenie się tkanki łącznej, ochrania komórki przed stresem oksydacyjnym.

Główne zalety

  • 100% Organiczne
  • Wysoka zawartość Błonnika
  • Źródło minerałów

Zalecane stosowanie

Nasz organiczny proszek kakaowy jest pełen wartości odżywczych. Spróbuj użyć zamiast zwykłej czekolady w proszku jako dodatek do koktajlu, deseru lub kawa, albo jspożyj jako gorący napój.

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Produkt jest przeznaczony do spożywania jako cześć zbilansowanej diety. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Składniki

100% Organiczne Kakao w Proszku

Informacje odżywcze

Wartości odżywcze

  Per 100g
Energia 1471 kJ/353 kcal
Tłuszcz 11 g
  w tym nasycone 6.8 g
Węglowodany 20 g
  W tym cukry 2.5 g
Błonnik 32 g
Białko 29 g
Sól 0.10 g
Potas 1524 mg (RI* 76%)
Wapń 128 mg (RI* 16%)
Fosfor 734 mg (RI* 105%)
Magnez 499 mg (RI* 133%)
Żelazo 13.9 mg (RI* 99%)
Cynk 6.8 mg (RI* 68%)
Miedź 3.8 mg (RI* 380%)
Mangan 3.8 mg (RI* 190%)
Selen 14.3 µg (RI* 26%)

 

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Recenzje od klientów

Obecnie nie ma żadnych recenzji.

Organiczne Kakao w Proszku

Wybierz obrazek

Organiczne Kakao w Proszku
Back to top