Pedy pszenicy w proszku
Z uwagi na niezliczoną ilość korzyści dla zdrowia, jakie mają jego składniki, proszek z pędów pszenicy w ostatnich latach zyskał sobie wielką popularność jako suplement diety.
Pędy pszenicy są zbierane zaraz po wykiełkowaniu, pełne odżywczych składników, takich jak witaminy, minerały i enzymy. Pędy pszenicy odznaczają się także wysoką zawartością chlorofilu, który zapobiega rozwojowi i rozprzestrzenianiu szkodliwych bakterii.
Struktura chlorofilu i hemoglobiny jest podobna; wykazano, że chlorofil podnosi zdolność krwi do trasportowania tlenu. Chlorofil rozkłada także dwutlenek węgla i uwalnia tlen. Natleniona krew zapewnia także szereg korzyści zdrowotnych, jak dodatkowa energia, lepsze funkcjonowanie mózgu i dodatkowa ochrona przed niezdrowymi toksynami. Chlorofil działa także jako silny przeciwutleniacz, który oczyszcza krew i komórki umożliwiając organizmowi zminimalizować szkody wyrządzone przez toksyny i wolne rodniki. Wysoka zawartość aminokwasów w pędach pszenicy powoduje, że stanowią znakomite narzędzie do budowy białek i rozwoju tkanki.
Zasadowość pędów pszenicy pomaga organizmowi zachować włąściwy poziom kwasowości.
Proszę zauważyć, że etykieta tego produktu jest dostępna w języku angielskim. Fracuski, Włoski, Hiszpański, Holenderski, Szwedzki i Fiński mogą być również dostępne.
Często kupowane razem