Over 90% Protein content
Izolat białka soi ma wyższą zawartość białek niż jakikolwiek inny sojowy proszek białkowy. Nasz izolat białka soi jest wytwarzany w 100% z odtłuszczonych nasion soi niemodyfikowanej genetycznie. W procesie produkcji usunięta zostaje większość tłuszczu i węglowodanów. W efekcie powstaje produkt o ponad 90% zawartości białka i minimalnej zawartości tłuszczu i węglowodanów, jak również zerowej zawartości laktozy.
Izolat białka soi to świetna opcja dla wegetarian, wegan i osób o specjalnych wymaganiach dietetycznych, np. nietolerancją laktozy. Izolat białka soi jest niesprawiedliwie oceniany jako gorszy od innych wysokiej klasy białek, jak białko serwatki, ale w rzeczywistości stanowi pełnowartościowe źródło białek na równi z białkiem mlecznym i serwatkowym. Jego umiarkowane tempo uwalniania sprawia, że stanowi doskonałe uzupełnienie białka serwatki.
Wbrew temu, co twierdzi się w niepotwierdzonych mitach, stosowanie izolatu białka soi nie ma wpływu na wytwarzanie estrogenu. Szereg przeprowadzonych w tym obszarze badań nie wykazał żadnych różnic między osobami stosującymi białko sojowe i tymi, które go nie stosują.
Izolat białka soi jest podobny do białka mięsnego bardziej niż inne białka roślinne i odznacza się rewelacyjnym profilem aminokwasowym.
Izolat białka soi ma w porównaniu z innymi produktami sojowymi smak neutralny. Nie zawiera laktozy, glutenu ani organizmów modyfikowanych genetycznie.
Profil aminokwasowy można odnaleźć u dołu strony w rubryce 'Certyfikaty'.
Proszę zauważyć, że etykieta tego produktu jest dostępna w języku angielskim. Francuski, Włoski, Hiszpański, Holenderski, Szwedzki i Fiński mogą być również dostępne.
Wlać 250-350ml wody lub mleka do szejkera (im mniej płynu, tym gęstszy będzie napój). Następnie dodać 1 kopiastą, dużą łyżkę MP (30g), wstrząsnąć i spożyć. Stosować 2-3 razy dziennie, lub kiedy zajdzie potrzeba.
1x płaska łyżeczka plastikowa MP (duża) to 28g. (nie wchodzi w skład zestawu)
Izolat białka soi, proszek kakaowy (tylko wersja czekoladowa), aromat (tylko wersje smakowe), lecytyna sojowa (emulgator), substancja słodząca (sukraloza® [tylko wersje smakowe]), barwniki(czerwień buraczana [tylko wersja o smaku truskawkowym]).
Zawartość w 30g:
energia: 113,7Kcal
białko (masa sucha): 27,8g
białko (masa rzeczywista): 26,4g
tłuszcze: 0,9g
węglowodany: 0,3g
w tym cukry: ilości śladowe
Zwracamy uwagę, że powyższe informacje odnoszą się do wersji bezsmakowej. W przypadku większości wersji smakowych zawartość białek jest mniejsza o około 3%, zaś w przypadku wersji czekoladowej o około 8%, z uwagi na dodatek kakao.
W miejscach, gdzie opinie odnoszą się do żywności i produktów kosmetycznych, wyniki mogą się różnić w zależności od osoby. Opinie klientów są niezależne i nie reprezentują poglądów The Hut Group.
4.5
(4 Recenzje od klientów)
Posiadam izolat białka soi o smaku "truskawka z kremem". Jestem z niego bardzo zadowolona. Do tego łatwo się rozpuszcza, smakuje świetnie(smakowa wersja).
Polecam bardzo dobre bialko. Skuteczne , smak dobry , mieszalnosc zbytnio alle jesli sie zblenduje to jest w porzadku. Z owocami polecam zmiksowac . Pycha
Od już gdzieś tak roku stosuję ten produkt - jestem zadowolony. łatwo trawie, smak tez obleci, mozna tez z owsem zmieszac. Dostawa byla prawie zawsze okej - raz tylko sie zdarzylo, ze dostarczyli pozniej niz po 5 dniach roboczych, norma to 3. Mam nadzieje, ze na polskiej stronie bedzie nadal tak wysoka jakosc dostawy - pozdro wszystkim!