Prywatność i Bezpieczeństwo

Cend Limited (działająca pod nazwą handlową myprotein). Jesteśmy zdeterminowani, by chronić i szanować Twoją prywatność.

Poniższe zasady (łącznie z naszymi Zasadami korzystania z usług oraz innymi wzmiankowanymi dokumentami) określają, w jaki sposób będziemy przetwarzać Twoje dane, które otrzymaliśmy od Ciebie. Prosimy przeczytać je dokładnie w celu zrozumienia naszych poglądów i praktyk w odniesieniu do Twoich danych osobowych i obchodzenia się z nimi. Dla celów Data Protection Act (brytyjskiej ustawy o ochronie danych osobowych) z 1998 r. (zwanej dalej Ustawą) nadzór nad danymi sprawuje Cend Limited (działająca pod nazwą handlową myprotein.co.uk), której zarejestrowana siedziba mieści się w Meridian House, Gadbrook Park, Rudheath, Cheshire, CW9 7RA, Anglia.

INFORMACJE, KTÓRE MOŻEMY GROMADZIĆ NA TWÓJ TEMAT

Możemy gromadzić i przetwarzać następujące dane o Tobie:

  • Informacje, które podajesz wypełniając formularze na naszej stronie www.myprotein.com, w tym informacje podane w momencie rejestracji na naszej stronie, subskrypcji do serwisu, postowania treści lub żądania dalszych usług. Możemy Cię także poprosić o informacje w momencie wzięcia udziału w promocji lub konkursie sponsorowanym przez Cend Limited (działającą pod nazwą handlową myprotein.co.uk) (lub którakolwiek spółka z grupy), oraz w momencie zgłaszania problemów ze stroną;
  • jeżeli się z nami skontaktujesz możemy zachować informacje dotyczące takiej korespondencji;
  • możemy także zwrócić się z prośbą o wypełnienie sondy w celach informacyjnych, jednak uczestnictwo jest dobrowolne;
  • szczegóły dotyczące transakcji przeprowadzanych przez naszą stronę oraz dane potrzebne do realizacji zamówienia, w tym imię, adres email, adres dostawy, numer karty debetowej lub kredytowej, kod bezpieczeństwa i termin ważności; oraz
  • szczegóły dotyczące Twoich odwiedzin na naszej stronie, w tym dane dotyczące ruchu na stronie, lokalizacji, blogów i innych danych dotyczących komunikacji, niezależnie od tego, czy wymagają tego nasze adresy IP.

Możemy gromadzić informacje na temat Twojego komputera, w tym adresu IP, system operacyjnego i przeglądarki, w celu zarządzania systemem oraz przekazywania naszym reklamodawcom uogólnionych informacji. Są to dane statystyczne na temat zachowań użytkowników, i nie pozwalają na identyfikację żadnych pojedycznych osób.

COOKIES (tzw. ciasteczka)

Zbieramy informacje o naszych klientach przy pomocy dzienników logowania, plików cookies (tzw. ciasteczek), formularzy zamówień i konkursów. Cookie to plik, który przeglądarka zapisuje na dysku twardym Twojego komputera w celu prowadzenia zapisu danych. Gromadzone w ten sposób informacje mogą zostać użyte w celu Twojej identyfikacji, chyba że zmienisz ustawienia przeglądarki. Pliki cookie nie przechowują żadnych informacji o kartach kredytowych ani debetowych, ani żadnych informacji o hasłach. W celu uzyskania dalszych informacji o używanych przez naszą stronę plikach cookie oraz o tym, dlaczego ich używamy i w jaki sposób można je wyłączyć, zapraszamy do zapoznania się z naszą polityką Cookies.

GDZIE PRZECHOWUJEMY TWOJE DANE OSOBOWE

Dane, jakie posiadamy na Twój temat, mogą być przekazywane do Chicago, tj. miejsca, które znajduje się poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG), i mogą być tam przechowywane. Mogą być także przetwarzane przez personel działający poza granicami Europejskiego Obszaru Gospodarczego, zatrudniony przez jednego z naszych dostawców. Ten personel może między innymi uczestniczyć w realizacji Twojego zamówienia, przetwarzaniu danych Twojej płatności, oraz świadczyć usługi wspierające. Podając swoje dane zgadzasz się na ich wyżej opisane przekazywanie, przechowywanie i przetwarzanie. Przedsięweźmiemy wszystkie konieczne środki, by zapewnić, że Twoje dane są wykorzystywane w sposób bezpieczny i zgodnie z tymi zasadami prywatności.

Dokonywanie zakupów na naszej stronie jest bezpieczne. Nasza strona wykorzystuje powszechnie stosowaną w branży technologię Secure Sockets Layer (SSL) w celu szyfrowania danych osobistych, takich jak imię, adres i dane karty kredytowej. Dzięki temu informacje przekazywane między Twoim komputerem a nami nie mogą zostać odczytane, nawet gdyby zostały przechwycone. Transakcje przy użyciu karty kredytowej czy debetowej są bezpieczne.

Będziemy przyjmować tylko zamówienia złożone przy użyciu technologii Secure Socket Layer (SSL). Oznacza to, że nie jest możliwe przypadkowe ujawnienie informacji osobistych w wyniku użycia niebezpiecznego połączenia. Wszystkie najnowsze przeglądarki są kompatybilne z SSL. Jeżeli zaś z jakichkolwiek przyczyn ta opcja jest wyłączona w Twojej przeglądarce, to nie będziesz mógł przeprowadzić transakcji aż nie włączysz tej opcji z powrotem.

Możesz się upewnić, że dokonujesz zakupów w bezpiecznym środowisku upewniając się, że w szarym pasku na dole ekranu widzisz ikonkę przedstawiającą zamkniętą kłódkę albo kluczyk. Taka ikonka powinna się pojawić na każdej stronie, na jakiej podajesz osobiste informacje (jak na przykład dane Twojej karty kredytowej) – żadna inna strona nie będzie przesyłała informacji na Twój temat.

Niestety, transmisja danych przez internet nie jest zupełnie bezpieczna. Chociaż robimy, co w naszej mocy, aby chronić Twoje dane osobowe, nie jesteśmy w stanie zagwarantować bezpieczeństwa danych przesyłanych na naszą stronę; każdy przesył odbywa się na Twoje ryzyko. Po otrzymaniu Twoich informacji zastosujemy procedury i zabezpieczenia, aby uniemożliwić osobom niepowołanym dostęp do Twoich danych.

WYKORZYSTANIE INFORMACJI

Przechowywane o Tobie informacje będziemy wykorzystywać w następujący sposób:

  • by zapewnić, że treści na naszej stronie są przedstawiane w sposób najlepszy dla Ciebie i Twojego komputera;
  • by dostarczać Ci informacji, produktów oraz usług, których od nas zażądasz, lub co do których przypuszczamy, że możesz być nimi zainteresowany, o ile wcześniej wyraziłeś zgodę na kontakt w takich celach;
  • by wypełniać nasze zobowiązania wynikające z jakichkolwiek umów zawartych między nami a Tobą;
  • by umożliwić Ci korzystanie z interaktywnych funkcji naszego serwisu, w przypadku, gdy będziesz tego chciał; oraz
  • by poinformować Cię o zmianach w naszym serwisie.

Jeżeli jesteś już naszym klientem będziemy się z Tobą kontaktować tylko drogą elektroniczną (e-mailem lub smsem), by poinformować Cię o towarach i usługach podobnych do tych, które były przedmiotem Twojego poprzedniego zakupu.

Możemy również używać danych na Twój temat lub zezwolić firmom wchodzącym w skład naszej grupy na korzystanie z Twoich danych w celu informowania Ciebie o towarach i usługach, które mogą Cię interesować. Jeżeli nie życzysz sobie wykorzystywania Twoich danych w ten sposób, wówczas prosimy o zmianę ustawień Twojego konta.

Nie udostępniamy naszym reklamodawcom informacji umożliwiających zidentyfikowanie danej osoby. Dostarczamy im danych ogólnych na temat użytkowników (możemy na przykład poinformować ich, że 100 kobiet w wieku poniżej 25 lat kliknęło w danym dniu na ich reklamę). Możemy także użyć informacji ogólnych, aby pomóc reklamodawcom trafić do pożądanego odbiorcy (na przykład osób płci żeńskiej zamieszkujących dany obszar). Możemy wykorzystać uzyskane od Ciebie dane osobowe, by móc udostępnić reklamy naszych reklamodawców pożądanym przez nich odbiorcom.

UJAWNIANIE INFORMACJI O TOBIE

Możemy ujawniać Twoje dane osobowe wszystkim członkom naszej grupy, w tym naszym jednostkom zależnym, naszej ostatecznej spółce holdingowej i jej jednostkom zależnym, w sensie określonym w rozdziale 1159 UK Companies Act (brytyjskiej ustawy o firmach) z 2006 r.

Możemy udostępnić informacje o Tobie osobom trzecim:

  • kiedy dokonamy sprzedaży lub zakupu przedsiębiorstwa lub aktywów, w którym to wypadku możemy udostępnić Twoje dane osobowe przyszłemu sprzedawcy lub kupcy takiego przedsiębiorstwa lub aktywów;
  • jeżeli Cend Limited lub zasadniczo wszystkie jej aktywa zostaną zakupione przez stronę trzecią, to dane osobowe zgromadzeone przez nią o jej klientach będą jednym z przekazanych aktywów;
  • jeżeli mamy obowiązek ujawnienia lub przekazania Twoich danych osobowych w celu wywiązania się ze zobowiązań prawnych, lub w celu wyegzekowania lub wykonania naszych Zasad korzystania z usług lub innych umów; lub w celu ochrony praw, własności, lub bezpieczeństwa Cend Limited, naszych klientów, lub innych podmiotów. W ten sposób rozumiemy także wymianę informacji z innymi firmami i organizacjami w celu zapobiegania oszustwom oraz obniżenia ryzyka kredytowego.

TWOJE PRAWA

Masz prawo zażądać od nas nieprzetwarzania Twoich danych osobowych do celów marketingowych. Zwykle poinformujemy Cię (przed pobraniem Twoich danych) o zamiarze wykorzystania Twoich danych do takich celów lub o zamiarze przekazania Twoich danych stronom trzecim w takich celach. Możesz skorzystać z Twojego prawa do uniemożliwienia takiego przetwarzania poprzez zmianę ustawień Twojego konta. Możesz także skorzystać z tego prawa w każdej chwili, kontaktując się z nami pod adresem customer.relations@myprotein.com.

Nasza strona może zawierać linki do oraz od stron naszych sieci i przedsiębiorstw stowarzyszonych oraz reklamodawców. Jeżeli klikniesz w link prowadzący na takie strony musisz mieć świadomość, że mają one swoje własne zasady prywatności i że za te zasady nie ponosimy odpowiedzialności. Zalecamy zapoznać się z tymi zasadami przed wprowadzeniem na tych stronach jakichkolwiek danych osobowych.

Bardzo poważnie traktujemy ryzyko oszustwa w internecie. W obliczu coraz częstszych oszustw dokonywanych przy użyciu kart kredytowych dokładamy wszelkich starań, by zapewnić, że wszystkie zamówienia są poddawane dokładnej kontroli przy użyciu już dostarczonych danych. Istnieje możliwość, że skontaktujemy się z Tobą w celu dodatkowej kontroli bezpieczeństwa. Zwracamy się do Ciebie z prośbą o pomoc przy przeprowadzaniu takiej kontroli. Nie będziemy tolerowali oszukańczych transakcji i powiadomimy o takich transakcjach odpowiednie organa.

DOSTĘP DO INFORMACJI

Na mocy ustawy masz prawo do wglądu w przechowywane na Twój temat informacje. Możesz skorzystać z tego prawa w zgodzie z ustawą. Prośba o wgląd może podlegać opłacie w wysokości 10 funtów na pokrycie kosztów związanych z dostarczeniem Ci posiadanych przez nas informacji na Twój temat.

ZMIANY W NASZEJ POLITYCE PRYWATNOŚCI

O wszelkich zmianach w naszej polityce prywatności poinformujemy na tej stronie oraz, o ile to właściwe, przez e-mail.

KONTAKT

Związane z tymi zasadami prywatności pytania, uwagi i żądania, z którymi chętnie się zapoznamy, prosimy kierować pod adres customer.relations@myprotein.com.