• Vegetarian

    Vegetarian

Mieszanka na chleb białkowy

High Protein Flatbread Powdered Mix

Smak
Opakowanie
Ilość

Było: 29.00 zł

Teraz 19.00 zł

Zaoszczędź: 10.00 zł

Na stanie | Z reguły wysyłamy w ciągu 24 godzin

Przegląd towarów

Czym są białkowe placki chlebowe Flatbread Mix?

Placki chlebowe Protein Flatbread to połączenia zwykłej mąki białej oraz koncentratu białka serwatki. Nasze placki chlebowe można z powodzeniem spożywać do zupy, sosów, czy mięsa. Placki można spożywać po drodze do pracy, czy na podróż, żeby podzielić się z przyjaciółmi.

Zalety produktu

W 100g produktu znajdziesz 30g białka, co przyspieszy wzrost Twojej masy mięśniowej oraz tempo jej regeneracji. Produkt ma mało tłuszczu i cukrów, co jest dużą zaletą dla osób próbujących ograniczyć ilość tłuszczu i cukru w diecie. Do placków nie dodano także soli.

Dla kogo odpowiedni jest produkt?

Z produktu zadowoleni będą wszyscy, którzy szukają dla swojej diety alternatywnych źródeł białka. Przygotowanie placków do spożycia jest bardzo łatwe - o każdej porze dnia zapewnią Ci dodatkowy dopływ białka. Placki chlebowe Myprotein to znakomita alternatywa dla normalnego chleba. Smakują znakomicie z zupą, sosami domowej roboty, czy też hummusem.

Kliknij obrazek, aby powiększyć

Główne zalety

  • Produkt szybki i łatwy w przygotowaniu
  • Ponad 30% z koncentratu białka serwatki
  • Znakomita alternatywa dla przekąsek wysokobiałkowych

Zalecane stosowanie

1. Dodać 100g (3 duże kopiaste łyżki MP) mieszanki do dużej miski. W oddzielnym naczyniu dodać 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek do około 120-150 ml ciepłej wody.
2. W środku zproszkowanej mieszanki należy zrobić zagłębienie i wlać oliwy i ciepłej wody.
3. Przy użuciu widelca mieszaj mąkę z wodą i oliwą, w razie potrzeby dodaj więcej wody.
4. Kiedy ciasto nabierze jednolitej konsystencji uformuj rękami miekką kulkę ciasta. Natrzyj ręce oraz miejsce, w którym przygotowujesz potrawę mąką i ugniataj ciasto przez 5 minut, albo aż do uzyskania łagodnej i elastycznej konsystencji.
5. Włóż ciasto z powrotem do misy, przykryj i odstaw na 15 minut.
6. Podziel ciasto na 4 równe kulki, a następnie rozwałkuj na grubość nieco większą niż grubość monety o nominale 2 złotych.
7. Podgrzej patelnię grillową i gotuj placki przez dwie minuty na obydwu stronach (najpierw na jednej, potem na drugiej). Możesz też nagrzać piekarnik do 200-220 stopni Celsjusza, połóż rozwałkowane ciasto na blasze i piecz przez 10-12 minut albo do momentu, aż placki nabiorą koloru brązowo-złotego.

Składniki

Oczyszczona mąka biała (mąka pszenna), koncentrat białka serwatki*, emulgator (soja lecytyny). *Z mleka.

Informacje odżywcze

Zawartość w 100g:
Energia (kJ/kcal): 1540/364
Tłuszcze: 3.2g
w tym nasycone: 1.6g
Węglowodany: 51.0g
w tym cukry: 2.6g
Białko: 31.8g
Sól: 0.0g

Uwaga: Informacje odżywcze opracowano na podstawie wersji sproszkowanej bez uwzględnienia jakichkolwiek tłuszczy dodanych do gotowania. Podane wartości mogą się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju zastosowanych tłuszczy.

Recenzje od klientów

Obecnie nie ma żadnych recenzji.

Napisz recenzję, aby mieć szansę wygrać voucher w wysokości 100 euro

Mieszanka na chleb białkowy

Wybierz obrazek

Mieszanka na chleb białkowy