Przejdź do głównej zawartości
Odżywianie

Bułeczki cynamonowe bez laktozy | Przepis na Cynamonki

Bułeczki cynamonowe bez laktozy | Przepis na Cynamonki
Jennifer Blow
Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk5 lat Ago
Wyświetl profil Jennifer Blow

Te olbrzymie bezmleczne bułeczki cynamonowe to świetny przysmak, który wkomponuje się w Twoją dietę. Nie zawierają rafinowanego cukru, są bogate w białko i całkowicie nie zawierają produktów mlecznych oraz są odpowiednie dla wegan.

Składniki:

Ciasto:Nadzienie:
  • 70g orzechów pekan
  • 2 średnio dojrzałe banany
  • 6 dojrzałych daktyli (bez pestek) lub jagód
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
Topiony ser bez nabiału
  • 1-2 łyżek mleka migdałowego
  • 100g wegański ser śmietankowy

Metoda:

Aby zrobić ciasto:
  1. Po pierwsze, zrób ciasto. Rozgrzej mleko migdałowe, aż będzie ciepłe. Po rozgrzaniu dodaj do małej miski z drożdżami i syropu bez cukru o smaku klonu i odłóż na bok na około 5 minut.
  2. Następnie dodaj jajko lniane, dodając 3 łyżki wody do 1 łyżki siemia lnianego i pozwól im moczyć się przez kilka minut. To sklei twoje ciasto na cynamonowe bułki.
  3. Wsyp mąkę, wegańskie białko, cynamon i stopiony olej do dużej miski i wymieszaj, stopniowo dodając drożdże. Wylej mieszankę na blat posypany mąką  i ugniataj przez 20 sekund. Włóż z powrotem do miski i nakryj ręcznikiem. Połóż w ciepłe miejsce, aby ciasto urosło.
  4. Zrób nadzienie. Mieszaj orzechy, banany i daktyle razem, aż do uzyskania gładkiej masy.
  5. Gdy ciasto urośnie, podgrzej piekarnik do 180 ° C. Dodaj trochę mąki na dużą powierzchnię i rozwałkuj ciasto na duży prostokąt - około 8 "x 15".
  6. Rozłóż nadzienie równomiernie na cieście, a następnie rozwałkuj ciasto z najkrótszej krawędzi w kształt wałka. Pokrój w 8-10 plasterków. Włóż bułki do wysmarowanego tłuszczem naczynia do pieczenia o wymiarach 8 "x 8", a następnie przykryj je ręcznikiem i pozwól im odpocząć przez kolejne 20 minut.
  7. Piecz przez 25-30 minut do złotego koloru, a następnie po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, zanim zrobisz polewę.
  8. Aby zrobić polewę, wymieszaj wegański ser śmietankowy i mleko migdałowe. Dodaj trochę cukru bez syropu, jeśli wolisz słodki. Polej z wierzchu swoje gigantyczne cynamonowe bułeczki i jedź.
Informacje odżywcze na bułeczkę cynamonową:

Kalorie: 270

Białko: 13g

Węglowodany: 30g

Tłuszcz: 11g

Jennifer Blow
Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk
Wyświetl profil Jennifer Blow

Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.

Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.

Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.

W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.

myprotein