Przepisy

Niskowęglowodanowe Koszyczki Jajeczne | Przepis na Faszerowane Jajka

Niskowęglowodanowe Koszyczki Jajeczne | Przepis Śniadaniowy 

Nadszedł czas, aby spróbować czegoś bardziej wyrafinowanego od zwykłego jajka w toście – smakują one niesamowicie prosto z piekarnika, ale sprawdzają się również doskonale jako drugie śniadanie. Fit jajka faszerowane cukinią i marchewką! To idealny przepis na pożywne śniadanie, a nawet na potrawę wielkanocną!

Porcje: 1

Składniki

  • ½ łyżeczka Oleju kokosowego
  • 2 średnie jajka
  • 1/2 cukinii
  • 1/2 marchwi
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 160°C.
  2. W silikonowej foremce na muffinki rosmaruj ¼ łyżeczki oleju kokosowego na brzegach i spodzie.
  3. Zetrzyj cukinię i marchew za pomocą tarki do sera
  4. Umieść rozdrobnione warzywa na spodzie foremki i dookoła formy.
  5. Ostrożnie wbij jajka do środka każdej foremki.
  6. Posyp solą i pieprzem do smaku i umieść w piekarniku, aż jajka będą gotowe – zajmuje to zwykle około 7-10 minut w zależności od tego jakie lubisz. Smacznego!

 

 

Inne podobne przepisy…

Odżywianie

Jajka - Czy są zdrowe?

Surowe jajko składa się z 60% białka, 30% żółtka i 10% skorupki z błonami. W tym jest białko, aminokwasy oraz inne substancje odżywcze. Dlaczego powinniśmy spożywać kurze jaja, i czy jest warto?

2016-09-15 14:22:18Autor Anna Piekutowska

Przepisy

Jajko Czekoladowe | Słodkie Jajko na Miękko z Marakują

Coraz bliżej Wielkanoc, czyli święto życia. Jego symbolem jest jajko, które daje początek życiu. Święta są czasem gdzie zapominamy o diecie i dajemy się skusić pysznym domowym plackom. W tym artykule poznacie świetny przepis na czekoladowe jajko! Idealne na święta.

2017-04-06 17:51:33Autor Myprotein Polska

 

 

Informacje odżywcze

Ilość w porcji

Kalorie 207 kcal 126 kalorii z tłuszczu

 

% Dziennego spożycia*
Całkowita zawartość tłuszczu 14g 22%
Całkowita zawartość węglowodanów 7g 2%
Białko 14g 28%

* Procentowe dzienne spożycie bazuje na diecie 2000 kalorii.



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk

Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.

Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.

Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.

W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.


Bądź na bieżąco – zapisz się do naszego newslettera aby otrzymywać informacje o naszych aktualnych ofertach i nowości na Blogu. Zapisz się do newslettera!