Przygotuj ten przepis na grillowane buraczane burgery w mniej niż 15 minut.
Szukasz pomysłu na szybki wegański obiad? Ten przepis na burgera z buraków można przygotować w 15 minut. Wykończenie szybkim do przygotowania wegańskim sosem do burgerów sprawia, że jest to doskonała obiadowa propozycja, gdy nie masz za dużo czasu.
Sprawdź wartości odżywcze na dole tego przepisu i nie zapomnij wypróbować innych naszych 15-Minutowych Wegańskich Przepisów.
Składniki
Na 4 porcje
Na burgera:
- 1 mała biała cebula
- 2 zÄ…bki czosnku
- 150g gotowanych buraków
- 150g gotowanej komosy ryżowejÂ
- 150g pełnoziarnistej bułki tartej (możesz po prostu zblendować chleb, aby uzyskać bułkę tartą)
- 2-3 łyżki sosu barbecue
- Odrobina soli i pieprzu
Na resztÄ™:
- 4 bułki na burgery
- 1 mała biała cebula (Pokrojona w cienkie plastry)
- 1 łyżeczka Oleju Kokosowego
- 8 łyżek wegańskiego majonezu
- 1 łyżeczka Sriracha lub Twojego ulubionego ostrego sosu
- ½ łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania
- Na poczÄ…tku zrób karmelizowanÄ… cebulÄ™. Na patelni smaż plastry cebuli na maÅ‚ym lub Å›rednim ogniu z olejem przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszajÄ…c. Dodaj 1 Å‚yżkÄ™ nierafinowanego cukru, aby wspomóc proces karmelizacji. Â
- W czasie oczekiwania włóż cebulÄ™ i czosnek do blendera i blenduj, aż zostanÄ… grubo posiekane. Dodaj buraki, ugotowanÄ… komosÄ™ ryżowÄ…, buÅ‚kÄ™ tarta*, sos BBQ, sól i pieprz i kontynuuj blendowanie do caÅ‚kowitego połączenia siÄ™ skÅ‚adników.Â
*Aby stworzyć szybko i Å‚atwo wÅ‚asnÄ… buÅ‚kÄ™ tartÄ…, po prostu opiekaj chleb do uzyskania głębokiego zÅ‚oto-brÄ…zowego koloru, ale nie spal go, a nastÄ™pnie zblenduj w robocie kuchennym do uzyskania buÅ‚ki tartej.Â
- Rozgrzej patelniÄ™ na Å›rednim lub dużym ogniu z olejem kokosowym, a nastÄ™pnie smaż burgery przez 10-12 minut, obracajÄ…c je w poÅ‚owie czasu.Â
- Aby przygotować wegański sos burgerowy, wymieszaj wegański majonez, Sriricha oraz musztardę. Wrzuć paszteciki do bułki, ułóż na to karmelizowaną cebulę i oblej wegańskim sosem burgherowym. Błogość.