0
Koszyk

W Twoim koszyku nie znajdują się obecnie żadne produkty

Odżywianie

Zdrowe Słodycze | Przepis na Białkowe Kuleczki

Czekoladowe Białkowe Kuleczki

Potrzebujesz słodkiej przekąski przez którą nie wypadniesz z gry? Trzymaj palce z dala od pudełek ze smakołykami, wybierz te czekoladowe białkowego kuleczki, a tuczące smakołyki zostaw na przesiadywanie innych zimnych, ciemnych nocy.

Słodzone miodem i zawierające kremowe całkowicie naturalne masło migdałowe, nie ma potrzeby, aby w tym roku faszerować się kalorycznymi truflami. Te małe kuleczki wypełnione są białkiem pochodzącym z naszego Impact Whey, a także Białkową Czekoladą, która ma 62% mniej cukru od średniej tabliczki. Tak więc możesz delektować się tą odrobiną dobroci bez poczucia winy.

Na 12 sztuk

Składniki

  • 160g Naturalnego masła migdałowego
  • 25g waniliowego Impact Whey Protein
  • 3 łyżki miodu
  • 100g 100% zmielonego owsa
  • 80g białkowej czekolady (ciemnej)
  • Pokruszone migdały

 

Sposób przygotowania

  1. Dodaj w dużej misce do siebie masło migdałowe, białko w proszku, miód i mielony owies i wymieszaj, aż do całkowitego połączenia się ze sobą składników.
  2. W rękach uformuj gładkie kuleczki wielkości piłeczki ping-pongowej. Umieść je na tacy i wstaw do lodówki na 15 minut.
  3. W międzyczasie rozpuść ciemną czekoladę w misce. Wykorzystaj do tego kąpiel wodną lub mikrofale. Wybierając mikrofale wkładaj miskę na maksymalnie 30 sekund, wyjmuj i powtarzaj, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
  4. Ostrożnie obtocz białkowe kuleczki w rozpuszczonej czekoladzie upewniając się, że są całkowicie nią pokryte.
  5. Umieść czekoladowe kulki na tacy wyłożonej pergaminowym papierem, a następnie posyp je pokruszonymi migdałami.
  6. Włóż tacę z powrotem do lodówki na 20 minut, aby schłodzić, a następnie podawaj.

Informacje odżywcze na kulkę

192 kcal | 13g węglowodanów | 12g tłuszczu| 8g białka



Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Autor i ekspert

Evangeline is a Veganuary convert and newbie vegan with a degree in English and French from the University of Nottingham. Having recently ditched the meat and dairy, she really enjoys the new flavours and cooking techniques she’s encountered on a plant-based diet. She’s been shocked by the millions of ways you can use tofu, however still hasn’t found a decent cheese substitute! When she’s not in the office or eating, Evangeline usually out running or sailing. As a qualified RYA Dinghy Instructor and a marathon runner, she knows the importance of providing your body with the right nutrients for endurance sports as well as a busy lifestyle. Find out more about Evie's experience here.


Ekspresowa dostawa w ciągu 1-2 dni roboczych! Aż 95% naszych wysyłek dociera w 1 dzień roboczy Kupuj Teraz