0
Koszyk

W Twoim koszyku nie znajdują się obecnie żadne produkty

Przepisy

Białkowe Karmelowe Brownie | Przepis na ciasto czekoladowe

Jednogarnkowe białkowe karmelowe brownie są tak łatwe do zrobienia, że ​​zrobisz je szybciej niż serię na siłowni. Po prostu chwyć miskę do mieszania, dodaj składniki i wrzuć ciasto do piekarnika, aby uzyskać szybką, zdrową, wysokobiałkową przekąskę, która rywalizuje z twoimi ulubionymi fast foodami.

Przepis używa awokado zamiast masła. Oznacza to, że nadal będziesz otrzymywać super-krówkowy smak ciasta, które ma niską zawartość nasyconego tłuszczu i zawierają zdrowe tłuszcze jednonienasycone, a także dodatkowe witaminy i minerały. Zaufaj nam – nie będziesz w stanie poczuć różnicy w smaku!

Ilość: 8 brownie

Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 15 minut

Całkowity czas przygotowywania: 20 minut

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 duże jajka
  • 100ml Syropu bez cukru
  • 90g mąki
  • 60g kakao w proszku
  • 2 miarki Białka serwatkowego (czekoladowego)
  • 50g Wysokobiałkowej czekolady

 

Metoda:

  1. Rozgrzej piekarnik do 150˚C / 170˚C z włączonym termoobiegiem. Wyciągnij 8” kwadratową blachę do pieczenia i okryj papierem do pieczenia.
  2. W średniej wielkości misce wymieszaj jajka. Rozetrzyj dojrzałe awokado i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  3. Dodaj syrop bez cukru, kakao w proszku i mieszaj, aż całkowicie połączą się ze sobą, a następnie wymieszaj mąkę i białko serwatkowe do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodaj czekoladę, rozbijając ją na małe kawałki.
  4. Teraz równomiernie rozprowadź ciasto na tacy. Piecz przez 15-20 minut (15 minut daje ciągnące, podczas gdy 20 minut daje bardziej kruche ciasteczka).
  5. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia na 30 minut, pokroić na 16 kwadratów i podaj.

Informacje odżywcze na brownie:

Kalorie: 151

Białko: 7g

Węglowodany: 12g

Tłuszcz: 8g



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.


Sprawdź nasze najnowsze promocje! KUP TERAZ