Mąka Kamut
Organic Kamut Flour
Czym jest mąka Kamut?
Mąka Kamut to mąka pszenna, gatunek spokrewniony ze znaną od stuleci rodziną durum. Mąka Kamut jest bardziej odżywcza od zwykłej pszenicy. Odznacza się lepszymi walorami odżywczymi niż zwykła pszenica, jak również łagodnym, maślano-orzechowym smakiem. Jest szczególnie bogata w selen, cynk i magnez. W porównaniu do zwykłej mąki dostarcza ponadto 20-40% więcej białka.
Zalety mąki Kamut
Mąka Kamut zawiera niewiele nasyconych tłuszczy i soli. Dostarcza białka do budowy i wzmocnienia mięśni.
Dla kogo odpowiedni jest ten produkt?
Mąkę Kamut można zalecić wszystkim, którzy chcą zwiększyć spożycie węglowodanów i białek nie zwiększając spożycia cukru ani tłuszczy. Mąkę można dodawać do zwykłych potraw w celu zwiększenia ich wartości spożywczej lub zastępować nią zwykłą mąkę.
Proszę zauważyć, że etykieta tego produktu jest dostępna w języku angielskim. Fracuski, Włoski, Hiszpański, Holenderski, Szwedzki i Fiński mogą być również dostępne.
Często kupowane razem