Mąka z orzechów tygrysich
Bez glutenu i naturalnie bogata w błonnik
*Proszę zauważyć, że produkt w wersji 250g powinien zostać użyty przed 30/11/2016r
Czym jest mąka z orzechów tygrysich?
Mimo nazwy, orzechy tygrysie nie są orzechami, a raczej jadalnymi bulwami, które rosną pod ziemią, a następnie są zbierane i suszone. Bulwy są drobno mielone na mąkę, która nadaje się idealnie do pieczenia, jako dodatek do szejków proteinowych czy posypka do płatków.
Korzyści płynące z mąki z orzechów tygrysich
Mąka z orzechów tygrysich ma lekko słodkawy, orzechowy smak i posiada znakomity profil odżywczy, bogaty w błonnik. Orzechy tygrysie nie zawierają glutenu, zatem nadają się znakomicie jako alternatywa dla mąk z pszenicy czy płatków owsianych zawierających gluten. Dzięki naturalnym cukrom zawartym w mące nie ma potrzeby dodawania do wypieków dodatkowego cukru czy słodzików.
Jak stosować mąkę z orzechów tygrysich
Mąkę z orzechów tygrysich można stosować do pieczenia, jako bezpośredni substytut białej mąki. Ponadto, dodając mąkę do szejka proteinowego lub posypując nią na przykład płatki, możemy zwiększyć dzienne spożycie błonnika.
Często kupowane razem