Organiczny Pyłek Pszczeli
Pochodzi z górzystych regionów Hiszpanii, gdzie jest wydobywany przez pszczoły z różnych kwiatów. Organiczny pyłek pszczeli posiada niezwykły profil odżywczy. Jest on źródłem błonnika, węglowodanów i codziennych witamin i minerałów, a także jest bogaty w białko.
Malutkie granulki pyłku są słodkie, dzięki czemu są idealnym dodatkiem do smoothies, soków i wielu innych.
Po co zażywać organiczny pyłek pszczeli?
Zawiera on witaminy C, E, B6, kwas foliowy, potas, wapń, żelazo, cyk, fosfor i miedź. Dodatkowo jest źródłem błonnika, który wspiera nasze codzienne zdrowie tak jak i węglowodany dostarczają sił na cały dzień.
- Potas – przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i funkcji mięśni, jak również utrzymuje prawidłowe ciśnienie krwi.
- Białko – przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
- Witamina B12 – przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia i znużenia, jak również do prawidłowego funkcjonowania metabolizmu energetycznego.
- Żelazo - Ten minerał przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania funkcji poznawczych i zmniejszenia zmęczenia i znużenia.
- Fosfor – przyczynia się do normalnego metabolizmu energetycznego, do prawidłowego funkcjonowania błon komórkowych oraz do utrzymania zdrowia kości i zębów.
Czy jest to produkt odpowiedni dla mnie?
Jeśli szukasz w 100% naturalnego produktu, który polepszy ilość makroskładników w twoich potrawach, jednocześnie dając Ci więcej energii i dostarczając białka jest to produkt dla Ciebie.
Kiedy powinienem zażywać organiczny pyłek pszczeli w proszku?
Można zażywać go o dowolnej porze dnia jako dodatek do dań nadający słodyczy i by zwiększyć ilość makroskładników.
Często kupowane razem