To ta pora roku, w której dynie i ciasto dyniowe są w centrum uwagi.
Te zdrowe kawałki ciasta od @healthy_floflo, to doskonały sposób na wykorzystanie tych dyń. Słodkie, gąbczaste i wilgotne. Nie uwierzysz, że nie zawiera masła, ani cukru.
To prosty przepis, który wykorzystuje tylko jedną miskę, więc na koniec nie zostaniesz z mnóstwem zmywania, a przyprawa do ciast dyniowych sprawi, że cały Twój dom będzie pachniał niesamowicie. Ciasto jest pyszne w swojej standardowej postaci, ale zdecydowanie polecamy wybrać się do miasta po dekoracje i oblać je białą czekoladą z pasty białkowej i obsypać chrupiącymi orzechami Pekan.
Idealne do zimnych porannych przerw na kawę lub jako deser po obiedzie. Zrób je jak najszybciej.
Porcje
6
Czas Przygotowania
5
Czas Pieczenia
30
Składniki
- 110 g purée z dyni
- 125 g Całkowicie naturalnego masła orzechowego
- 110 g miodu
- 2 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego
- 2 jajka
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- Do podania: Pasta Białkowa (Biała Czekolada)
Sposób Przygotowania
- Najpierw rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Dodaj wszystkie składniki do miski i dobrze wymieszaj, aby uzyskać gładkie ciasto.
- Ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 30 minut, aż wykałaczka będzie sucha po nakłuciu.
- Pozostaw do wystygnięcia przez 5 minut, po czym pokrój na 6 równych kwadratów. Skrop duża ilością pasty białkowej i posyp posiekanymi orzechami pekan i delektuj się!