
Nasz przepis na szaszłyk z krewetek sosie Satay bardzo dobrze sprawdzi się u osób, które są na diecie i monitorują codziennie spożycie kalorii. Sos Satay może być również użyty razem z kurczakiem, produktami sojowymi takimi jak tofu oraz z warzywami - wystarczy dodać łyżeczkę sosu na 300g mięsa lub warzyw. Przygotowanie krewetek w sosie zajmie Ci maksymalnie 10 minut.
Po przygotowaniu sosu umieść go w pojemniku i dobrze zakryj, sos możesz przechowywać w lodówce aż do trzech tygodni!
Makro (w jednej porcji):

Kalorie: 111
Białko: 11g
Tłuszcz: 6g
Węglowodany: 4g
Cukier: 2g
Składniki (na dwie porcje):
2 łyżki masła orzechowego Myprotein (Crunchy doda lepszej konsystencji)
100g gotowanych krewetek
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1/2 łyżki czosnku w proszku
1/4 łyżki soli (można pominąć)
Sposób Przygotowania:
Dodaj do miski masło orzechowe, konentrat pomidorowy. czosnek w proszku (i sól, jeśli preferujesz) - dokładnie wymieszaj. Jeżeli konsystencja jest zbyt ciężka, dodaj trochę wody.
Nabij krewetki na szpady do szaszłyków - i umieść na grilu na 3 lub 4 minuty (alternatywnie włóśż do piekarnika aby lekko je przygrzać)
Podaj z sałatką i gotowe!
Smacznego!
