0
Koszyk

W Twoim koszyku nie znajdują się obecnie żadne produkty

Przepisy

Pomysł na Wielkanocne Śniadanie: Jaja gotowane na miękko z żołnierzykami

Jajka gotowane na miękko z żołnierzykami

 Jajka są tradycyjnym gościem  na Wielkanocnym śniadaniu. W tym artykule poznacie nowy przepis na  jajka i żołnierzy, które staną się obowiązkowym punktem w waszym menu.

Jajka przepiórcze, gęsi i kaczki są uważane za przysmak na całym świecie i szczycą się bogatymi, smacznymi żółtkami. Doskonale uzupełnionymi przez słodkie i słone żołnierzyki będą świetnym urozmaiceniem świątecznego śniadania.  

Składniki  

Jajka:

  • Jaja kacze
  • Jaja gęsi Przepiórek

Żołnierski:

  • 2 plasterki chleba żytniego
  • 2 łyżki stołowe Myprotein Masło orzechowe
  • Paluszki ze szparagów
  • 2 plasterki prosciutto
  • 1 awokado (tylko tylko dojrzałe)
  • 1 słodki ziemniak
  • 1 łyżka zielonego pesto
  • Posypać Myprotein Omega Seed Mix 1 łyżka
  • Kakonpureka białkowa (stopiona)
  • Słodka sól morska
  • Zmielony czarny pieprz  

Przygotowanie:

  1. Awokado można po prostu pokroić w plastry i podawać z niewielką ilością soli morskiej.
  2. Szparagi pieczemy z porcją oleju kokosowego na grillu w wysokiej temperaturze przez 8-10 minut, następnie owijamy w prosciutto.
  3. Słodkie ziemniaki, obrać i pokroić w kształty klinowe, posypać trochę olejem kokosowym i solą. Piec na tacy przez 15-20 minut  
  4. Jaja gotować na wrzątku. Gęsie jaja wymagają 8-9 minut, jaja kaczki 4 minuty, a przepiórcze jaja tylko 1 minutę!     
  5. Żołnierzyki robimy  krojąc chleb żytni w plasterki, następnie rozkładamy masło orzechowe na części żołnierzy oraz pesto na pozostałych.    
  6. Wrzucić żołnierzy do bogatych i jedwabistych żółtek jajka.

Smacznego!



Myprotein Polska

Myprotein Polska

Autor i ekspert


Sprawdź nasze najnowsze promocje! KUP TERAZ