Myprotein Polska
Autor i ekspert12 miesiąc Ago
![Myprotein Polska Wyświetl profil Myprotein Polska](https://static.thcdn.com/images/v2/wp-content/uploads/sites/51/2016/07/25074605/Logo-150x150.jpeg?width=200)
Niezależnie od tego, czy jesteś kulturystą, czy po prostu uwielbiasz naleśniki, ten przepis śniadaniowy spełnia wszystkie wymagania. Te złociste, puszyste naleśniki zawierają sekretny składnik, który czyni je całkowicie bezglutenowymi - Cream of Rice.![naleśniki z cream of rice](https://static.thcdn.com/images/v2/app/uploads/sites/51/2023/08/stack-of-pancakes-made-from-cream-of-rice_1691067615_1691342740.jpg?width=700)
Naleśniki z Cream of Rice
Ilość porcji: Na 2 osoby
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 6 minut
![naleśniki z cream of rice](https://static.thcdn.com/images/v2/app/uploads/sites/51/2023/08/stack-of-pancakes-made-from-cream-of-rice_1691067615_1691342740.jpg?width=700)
Składniki
- 120 g Cream of Rice
- 120 ml mleka roślinnego
- 1 łyżka syropu klonowego lub nektaru z agawy
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 (pół) łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 (ćwierć) łyżeczki soli
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Sposób przygotowania
- W misce wymieszaj cream of rice, mleko roślinne, syrop klonowy (lub nektar z agawy) i ocet jabłkowy. Zrób to dokładnie, aż wszystkie składniki zostaną w pełni połączone. Pozostaw mieszaninę na kilka minut, aby cream of rice wchłonął płyn.
- Dodaj do mieszanki proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i ekstrakt waniliowy. Ubijaj, aż uzyskasz gładkie ciasto naleśnikowe. Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste, można dodać nieco więcej mleka roślinnego, aby je rozrzedzić.
- Rozgrzej nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu. Lekko natłuść powierzchnię sprayem do gotowania lub wegańskim masłem.
- Wlej niewielką ilość ciasta naleśnikowego na patelnię, używając chochelki lub miarki, aby kontrolować wielkość naleśników. Smaż każdy naleśnik przez około 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy na powierzchni utworzą się bąbelki, a brzegi będą wyglądać na gotowe.
- Odwróć naleśniki i smaż przez kolejne 2-3 minuty, aż staną się złotobrązowe z obu stron.
- Zdejmij naleśniki z patelni i umieść je na talerzu. Powtórz proces z pozostałym ciastem.
- Podawaj naleśniki na ciepło, polane syropem klonowym, ze świeżymi owocami, orzechami lub innymi dodatkami.
Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:
![](https://blogscdn.thehut.net/app/uploads/sites/51/2023/07/acai-bowl-feature_1689757347_1690105758.jpg)
Przepisy
Wysokobiałkowa miska Acai
Nie ma wątpliwości, że każda miska acai wygląda niesamowicie. Żywy fi0letowy kolor, idealnie ułożone owoce i mnóstwo masła orzechowego.
1 rok AgoPrzez Monica Green
![](https://blogscdn.thehut.net/app/uploads/sites/51/2023/07/glazed-salmon-feature_1689165410_1689268988.jpg)
Przepisy
Łosoś ze słodkim chilli
Ten inspirowany kuchnią azjatycką łosoś, to idealny obiad w dni powszednie. Przepyszny, przyjazny dla makro i łatwy do przygotowania.
1 rok AgoPrzez Lauren Dawes
Myprotein Polska
Autor i ekspert
![Myprotein Polska Wyświetl profil Myprotein Polska](https://static.thcdn.com/images/v2/wp-content/uploads/sites/51/2016/07/25074605/Logo-150x150.jpeg?width=200)
Powiązane artykuły
![Pistacjowy sernik białkowy](https://static.thcdn.com/images/xsmall/original/app/uploads/sites/51/2023/10/BLOG-THUMBNAIL-TEMPLATES-New-Page-4_1695977906-700x392_1696149639.jpg)