0
Koszyk

W Twoim koszyku nie znajdują się obecnie żadne produkty

Przepisy

Zdrowy ryżowy budyń i dżem z chia | Pyszny zimowy rozgrzewający deser

Pudding ryżowy i dżem z chia

Idealna przekąska podczas zimowych wieczorów gdy siedzisz przy kominku. Rozgrzewający deser, który poruszy twoje kubki smakowe. To prosty i tani przepis, który pozwoli Ci zaskoczyć twoją rodzinę, możesz go zaserwować na śniadanie lub jako deser! Pyszny deser o niskiej zawartości cukru i wysokiej zawartości białka!

Składniki

✓ 150g Truskawek

✓ 50g Cukru kokosowego

✓ 2 łyżki stołowe syropu z agawy/ miodu

✓ 2 łyżki stołowe organicznych nasion Chia

✓ 1 miarka proteinowego budyniu ryżowego

✓ 150ml wody lub mleka

 

Sposób Przygotowania

1) Po pierwsze, pokroić truskawki w ćwiartki i wrzucić na patelnię.

2) Dodać cukru kokosowego, syropu z agawy/miodu do truskawek i podgrzewać na małym ogniu przez 5 minut..

3) W tym samym czasie, dodać 1 łyżkę proteinowego budyniu ryżowego do 150 ml wody lub mleka.

4) Wymieszać tak aby uzyskać gładką masę i wstawić do kuchenki mikrofalowej.

5) Ustawić moc mikrofali na maksimum.

6) Podawać pudding ryżowy z dżemem.

7) Dodać kilka świeżych truskawek na wierzch by dodać ekstra smaku!

Makroskładniki

  • Kalorie:  363
  • Biako: 24 g
  • Tłuszcz: 7.9 g
  • Węglowodany: 56 g


Myprotein Polska

Myprotein Polska

Autor i ekspert


Sprawdź nasze najnowsze promocje! KUP TERAZ