Bataty w Proszku
Wygodne źródło błonnika
42% RABATU | KOD: IWPL
-42% rabatu na Twoje zamówienie! Mamy dla Ciebie ponad 2500 produktów do wyboru i gwarantujemy, że będziesz zadowolony niezależnie, od tego co wybierzesz! Niezależnie od kategorii produktów, oferujemy najwyższą jakość, czy kupisz produkty białkowe, ubrania lub akcesoria - nie przegap takiej okazji!
Akcja promocyjna trwa do odwołania lub wyczerpania promocyjnych zasobów. Do zamówienia może zostać użyty tylko jeden kod rabatowy. Maksymalna zniżka wynosi 1500 PLN. Rabaty mogą wykluczać listę nowych produktów i kolekcji
Nasze w 100% bataty w proszku to wygodny dodatek do Twojej codziennej diety naturalnie bogaty w błonnik.
- Doskonałe źródło węglowodanów o niskim IG
- 100% sproszkowane bataty
- Doskonałe do pieczenia
- Składniki nie zawierające glutenu i odpowiednie dla weganów
- Wygodna forma proszku
Naturalnie bogate w składniki odżywcze, nasze Bataty w Proszku są bogate w błonnik i stanowią doskonały dodatek do zdrowej zbilansowanej diety i są wygodnym źródłem węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym.1
Indeks glikemiczny (IG) jest miarą tego jak szybko węglowodany w źródle pożywienia są rozkładane i wchłaniane przez organizm — pokarmy o niskim IG trawią się dłużej i dlatego powodują wolniejszy wzrost poziomu cukru we krwi, a nie jego skok.
Węglowodany są ważną częścią aktywnego stylu życia, ponieważ pomagają w regeneracji mięśni po wysiłku.2
1. https://fbns.ncsu.edu/USDAARS/Acrobatpubs/S114-150/S141.pdf
2. Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczów) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym, prowadzącym do zmęczenia mięśni i uszczuplenia zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych. Ten korzystny efekt uzyskuje się po spożyciu węglowodanów pochodzących z różnych źródeł, w dawkach o łącznej ilości 4 g na każdy kilogram masy ciała, w przeciągu pierwszych 4 godzin (ale nie później niż 6 godzin) po wysoce intensywnym i/lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.
Kiedy stosować bataty w proszku?
Są one doskonałym dodatkiem do szejków, koktajli i pieczenia, gdy potrzebujesz zastrzyku węglowodanów o niskim IG i wygodnego źródła błonnika.
Po prostu wymieszaj 1 miarkę (30g) z 150-200 ml wody lub połącz ze swoim szejkiem białkowym. Bataty w proszku są doskonałe do pieczenia wraz z białkiem, zieleniną i innymi węglowodanami.
Z czym dobrze sprawdzają się bataty w proszku?
Upewnij się, że utrzymujesz wysokie spożycie innych ważnych składników odżywczych, dzięki naszemu najlepiej sprzedającym się białku Impact Whey Protein. Każda porcja dostarcza 21g białka* które wspomaga wzrost i utrzymanie mięśni — słodki i prosty sposób na wsparcie Twojego treningu.3
Ważne informacje:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od działania bezpośredniego światła słonecznego. Ten produkt powinien być stosowany jako dodatek do aktywnego stylu życia i zbilansowanej diety. Produkt odpowiedni dla wegetarianów i wegan.
3. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
*Informacje odżywcze bazują na wersji bezsmakowej.
Wielkość porcji - 1 miarki (30g)
Ilość porcji w opakowaniu - 16 (500g)
Informacje Odżywcze
W 100g W porcji Energia 1689 kJ/399 kcal 507 kJ/120 kcal Tłuszcz 0.8 g 0.3 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g 0 g Węglowodany 88 g 26 g w tym cukry 0 g 0 g Błonnik 14 g 4.2 g Białko 2.9 g 0.9 g Sól 0 g 0 g
ALERGENY: Wyprodukowano w zakładzie, który przetwarza również mleko.
Bataty w Proszku (100%).
Często kupowane razem
