Nie chcemy przesadzać, ale nasz nowy warstwowy baton zmieni Twoje życie, a te ciasteczka wielkanocne mu w tym pomogą.
Te ciasteczka wielkanocne zawierają nasz baton warstwowy z limitowanej edycji wielkanocnej, który jest absolutnym przełomem i zasługuje na miejsce w tegorocznym zestawie smakołyków. Naładowany jest 20g białka, ma 6 przepysznych warstw i niewielką zawartość cukru.
Jak zawsze, nasza gwiazda wypieków @healthy_floflo poszÅ‚o o krok dalej i stworzyÅ‚a super prosty przepis na ciasteczka wielkanocne, używajÄ…c warstwowego batona zamiast kawaÅ‚ków czekolady. MajÄ… wszystko czego możesz chcieć od ciasteczka – sÄ… sÅ‚odkie, miÄ™kkie i ciÄ…gnÄ…ce. DoskonaÅ‚a uczta na ten dÅ‚ugi weekend.
Przepis na 12 sztuk:
Składniki
- 180g płatków owsianych
- 5 łyżeczek proszku do pieczenia
- 1 całe jajko + 1 białko jajka
- 50g miodu
- 10 kropli FlavDrops (Syrop Klonowy)
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 Warstwowy Baton (Wielkanocny)
Sposób przygotowania
- Po pierwsze, rozgrzej piekarnik do 170°C.
- Zmiksuj płatki owsiane na drobną mąkę. Dodaj proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj i odstaw na bok.
- W innej misce wymieszaj rozpuszczony olej kokosowy, miód, FlavDrops i jajka.
- Dodaj suche skÅ‚adniki do mokrych i dobrze wymieszaj do połączenia. Wstaw do zamrażarki na 10 minut.Â
- W między czasie pokrój warstwowy baton na drobne kawałki.
- Dodaj warstwowy baton do ciasta i dobrze wymieszaj. Weź maÅ‚y kawaÅ‚ek ciasta i uformuj w rÄ™kach tak, aby uzyskać maÅ‚e okrÄ…gÅ‚e kawaÅ‚ki.Â
- Ułóż na blaszce do pieczenie wyłożonej papierem i piecz przez 8-10 minut do osiągnięcia złotego koloru. Delektuj się nimi, gdy wciąż są ciepłe i ciągnące.