Darmowa dostawa do domu od 229zł Niezrównana jakość Zaproś znajomego, zarób 65zł Szybka dostawa do punktu odbioru TAJEMNICZA ZNIŻKA HALLOWEEN DO 43 % | KOD: MYSTERYPL
+ DODATKOWE 5% ZNIŻKI PRZY ZAKUPIE 3 SZTUK UBRAŃ
KUP TERAZ
PRZEPISY

Cruffin wysokobiałkowy | White Gold

Monica Green
Published: 09.11.2023 Autor: Monica Green
Autor i ekspert
Muffiny i croissanty poszły na randkę. A teraz są największą śniadaniową parą.

OK, "cruffin" może nie być najbardziej estetyczną nazwą, ale kiedy te dwa śniadaniowe doznania łączą się, dzieje się magia.

Wykorzystując gotowe ciasto na rogaliki i zupełnie nowy smak Impact Whey White Gold, ten imponująco wyglądający przepis jest zaskakująco prosty. Dodatkowo, dzięki zawartości 6 g białka w każdym rogaliku, jest to świetna mała przekąska.

Na 4 cruffiny

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 1 łyżka pasty proteinowej (waniliowej), roztopiona
  • 1 miarka Impact Whey Protein (White Gold)
  • Garść wiórków białej czekolady

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Rozwałkuj ciasto na rogaliki, pamiętając o zaciśnięciu boków w celu uszczelnienia warstw.
  3. Równomiernie rozprowadź roztopioną pastę białkową na arkuszu ciasta, a następnie posyp wiórkami białej czekolady.
  4. Zaczynając od dłuższego końca ciasta, zwiń je w ciasny rulon.
  5. Przetnij rulon na pół, tworząc dwa krótsze.
  6. Przekrój każdy z nich wzdłuż na pół.
  7. Zwiń każdą część ciasta warstwową stroną do góry, używając wody do uszczelnienia końca.
  8. Umieść każdą rolkę w foremce na muffinki i piecz przez 12-15 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
  9. Po ostygnięciu skrop bułeczki roztopionym białkiem i udekoruj dowolnymi dodatkami.

Informacje Odżywcze - Wysokobiałkowy Cruffin

Wartości w porcji
Kalorie Węglowodany Białko Tłuszcz
138 17g 6g 2g

Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:

Białkowe Ciasteczka White Gold 

Te ciasteczka White Gold to prawdziwa uczta, zaufaj mi.Wyzwaniem jest zrobienie ...

12.11.2023 Autor: Lauren Dawes
Monica Green
Monica Green Autor i ekspert
Originally from London, Monica graduated with a degree in Philosophy from the University of Leeds, where she honed her writing skills at a popular student news website and discovered her passion for weight training. Now, she’s proud to combine her love of fitness with her talent for storytelling. Outside of work, Monica enjoys cooking, exploring new restaurants, and discovering scenic walking routes.

Powiązane posty