
Muffiny i croissanty poszły na randkę. A teraz są największą śniadaniową parą.
OK, "cruffin" może nie być najbardziej estetyczną nazwą, ale kiedy te dwa śniadaniowe doznania łączą się, dzieje się magia.
Wykorzystując gotowe ciasto na rogaliki i zupełnie nowy smak Impact Whey White Gold, ten imponująco wyglądający przepis jest zaskakująco prosty. Dodatkowo, dzięki zawartości 6 g białka w każdym rogaliku, jest to świetna mała przekąska.

Na 4 cruffiny
Składniki
1 arkusz ciasta francuskiego
1 łyżka pasty proteinowej (waniliowej), roztopiona
1 miarka Impact Whey Protein (White Gold)
Garść wiórków białej czekolady
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Rozwałkuj ciasto na rogaliki, pamiętając o zaciśnięciu boków w celu uszczelnienia warstw.
Równomiernie rozprowadź roztopioną pastę białkową na arkuszu ciasta, a następnie posyp wiórkami białej czekolady.
Zaczynając od dłuższego końca ciasta, zwiń je w ciasny rulon.
Przetnij rulon na pół, tworząc dwa krótsze.
Przekrój każdy z nich wzdłuż na pół.
Zwiń każdą część ciasta warstwową stroną do góry, używając wody do uszczelnienia końca.
Umieść każdą rolkę w foremce na muffinki i piecz przez 12-15 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
Po ostygnięciu skrop bułeczki roztopionym białkiem i udekoruj dowolnymi dodatkami.
Informacje Odżywcze - Wysokobiałkowy Cruffin
Wartości w porcji
Kalorie | Węglowodany | Białko | Tłuszcz |
138 | 17g | 6g | 2g |
Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:

Białkowe Ciasteczka White Gold
Te ciasteczka White Gold to prawdziwa uczta, zaufaj mi.Wyzwaniem jest zrobienie całej porcji i nie zjedzenie jej za jednym razem - naprawdę są tak dobre.
