Idealna i chrupiąca baza śniadaniowa.
Ta proteinowa granola przebija te kupione w sklepie pod każdym względem. Dzięki zawartości 11 g białka na porcję, ta chrupiąca granola jest idealnym dodatkiem do porannego jogurtu, owsianki lub nawet samodzielnie z mlekiem. Wypełniona płatkami owsianymi, orzechami i mnóstwem innych dobrych rzeczy, łączy w sobie wspaniały smak i chrupiącą konsystencję.
DIY Proteinowa granola
| Porcje | Czas przygotowania | Czas Pieczenia |
| 6 | 15 | 20 |
Składniki
- 40 g roztopionego oleju kokosowego
- 80 g syropu bez cukru (klonowego)
- 180 g płatków owsianych błyskawicznych
- 100 g mieszanki orzechów
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka soli
- 2 białka jaj z wolnego wybiegu
- 1 Chrupiący Baton Warstwowy
Sposób przygotowania
- Najpierw rozgrzej piekarnik do 150C.
- W małej miseczce lub kubku połącz roztopiony olej kokosowy i syrop klonowy. Odstaw na bok.
- Następnie w innej misce dodaj płatki owsiane, mieszankę orzechów, cynamon i sól. Wymieszaj do połączenia, a następnie wlej mieszankę oleju i syropu klonowego i wymieszaj.
- Dodaj białka jaj do mieszanki (jest to kluczowy składnik, który sprawia, że granola się zbryla). Rozłóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut.
- W międzyczasie pokrój chrupiący baton warstwowy na małe kostki. Po upieczeniu granoli, wyjmij ją z piekarnika i pozostaw na kilka minut do ostygnięcia, a następnie posyp ją kawałkami Crispy Layered Bar. Za pomocą rąk pokrusz i wymieszaj granolę.
- Podawać z mlekiem, jako chrupiący dodatek do jogurtu lub jako samodzielną przekąskę.
Informacje Odżywcze - Proteinowa Granola
Wartości w porcji
| Kalorie | Węglowodany | Białko | Tłuszcz |
| 358 | 33g | 11g | 20g |
Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:
Śniadaniowe Tacos
Ten przepis na śniadaniowe tacos wymaga tylko zawinięcia tortilli, kiełbasy i ch...
12.12.2023 Autor: Myprotein Polska
Białkowe Onigiri
Poręczne Onigiri wypełnione białkiem i węglowodanami niezbędnymi do naprawy mięś...
09.12.2023 Autor: Myprotein Polska
Monica Green Autor i ekspert