Darmowa dostawa do domu od 229zł Niezrównana jakość Zaproś znajomego, zarób 65zł Szybka dostawa do punktu odbioru
PRZEPISY

DIY Proteinowa granola 

Monica Green
Published: 19.12.2023 Autor: Monica Green
Autor i ekspert
Idealna i chrupiąca baza śniadaniowa.

Ta proteinowa granola przebija te kupione w sklepie pod każdym względem. Dzięki zawartości 11 g białka na porcję, ta chrupiąca granola jest idealnym dodatkiem do porannego jogurtu, owsianki lub nawet samodzielnie z mlekiem. Wypełniona płatkami owsianymi, orzechami i mnóstwem innych dobrych rzeczy, łączy w sobie wspaniały smak i chrupiącą konsystencję.

DIY Proteinowa granola 

Porcje Czas przygotowania Czas Pieczenia
6 15 20

Składniki

  • 40 g roztopionego oleju kokosowego
  • 80 g syropu bez cukru (klonowego)
  • 180 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 100 g mieszanki orzechów
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 białka jaj z wolnego wybiegu
  • 1 Chrupiący Baton Warstwowy

Sposób przygotowania

  1. Najpierw rozgrzej piekarnik do 150C.
  2. W małej miseczce lub kubku połącz roztopiony olej kokosowy i syrop klonowy. Odstaw na bok.
  3. Następnie w innej misce dodaj płatki owsiane, mieszankę orzechów, cynamon i sól. Wymieszaj do połączenia, a następnie wlej mieszankę oleju i syropu klonowego i wymieszaj.
  4. Dodaj białka jaj do mieszanki (jest to kluczowy składnik, który sprawia, że granola się zbryla). Rozłóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut.
  5. W międzyczasie pokrój chrupiący baton warstwowy na małe kostki. Po upieczeniu granoli, wyjmij ją z piekarnika i pozostaw na kilka minut do ostygnięcia, a następnie posyp ją kawałkami Crispy Layered Bar. Za pomocą rąk pokrusz i wymieszaj granolę.
  6. Podawać z mlekiem, jako chrupiący dodatek do jogurtu lub jako samodzielną przekąskę.

Informacje Odżywcze - Proteinowa Granola

Wartości w porcji
Kalorie Węglowodany Białko Tłuszcz
358 33g 11g 20g

Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:

Śniadaniowe Tacos

Ten przepis na śniadaniowe tacos wymaga tylko zawinięcia tortilli, kiełbasy i ch...

12.12.2023 Autor: Myprotein Polska

Białkowe Onigiri

Poręczne Onigiri wypełnione białkiem i węglowodanami niezbędnymi do naprawy mięś...

09.12.2023 Autor: Myprotein Polska
Monica Green
Monica Green Autor i ekspert
Originally from London, Monica graduated with a degree in Philosophy from the University of Leeds, where she honed her writing skills at a popular student news website and discovered her passion for weight training. Now, she’s proud to combine her love of fitness with her talent for storytelling. Outside of work, Monica enjoys cooking, exploring new restaurants, and discovering scenic walking routes.

Powiązane posty