Przepisy

Pyszny i szybki przepis – Kurczak po Chińsku

Pyszny i szybki przepis na kurczaka po Chińsku z orzechami nerkowca – idealny na zakończenie ciężkiego tygodnia lub na satysfakcjonujący obiad. Jesteś na diecie? Nie ma problemu, sprawdź makro tej potrawy poniżej:

 

MAKRO:
  • Kalorie: 396
  • Białko: 35g
  • Tłuszcz: 21g
  • Węglowodany: 16g
  • Cukier: 6g

 

Składniki

  • 100g piersi z kurczaka
  • 15g masła z orzechów nerkowca
  • 1 paczka niskokalorycznego makaronu My Noodles
  • 15g pokrojonych warzyw, dobrze sparwdzi się cebula, pieczarki oraz marchew
  • Sos sojowy

Sposób Przygotowania

  1. Ugotuj pierś z kurczaka w gorącej, lekko solonej wodzie.
  2. Pokrój na wygodne kawałki
  3. Umieść warzywa na patelni (możesz dodać łyżeczkę oleju kokosowego) i dodaj sos sojowy
  4. Posmaruj kawałki piersi masłem orzechowym
  5. Gdy warzywa będą już gotowe, umieść je na talerzu. Następnie umieść kawałki kurczaka na warzywach i posyp chilli dla smaku.

 

 

Smacznego!



Myprotein Polska

Myprotein Polska

Autor i ekspert


Sprawdź nasze najnowsze promocje! KUP TERAZ