Przejdź do głównej zawartości
Przepisy

Przekąski nie są złe | Wyjaśnienia Dietetyka

Przekąski nie są złe | Wyjaśnienia Dietetyka
Emily Wilcock
Autor i ekspert1 rok Ago
Wyświetl profil Emily Wilcock
Istnieje powszechne błędne przekonanie, że przekąski są czymś złym, ale w rzeczywistości mogą być bardzo korzystne dla zdrowej diety. To nie moje słowa, tak uważa dietetyczka Elle Kelly (@ellekellynutrition), która wyjaśnia w swoim poście na instagramie, dlaczego jest tak wielką fanką podjadania.Oprócz zaspokojenia apetytu na słodycze, Elle mówi, że przekąski mogą odgrywać ważną rolę w zaspokajaniu naszych potrzeb odżywczych i energetycznych - szczególnie ważnych dla osób aktywnych - i mogą wnieść bardzo potrzebną różnorodność do naszej diety.Przekąski mogą również pomóc regulować poziom cukru we krwi, co jest dobre dla poczucia energii i uniknięcia głodu, a także pomoże w zapobieganiu przejadaniu się w ciągu dnia.Jakby już nie była wystarczająca hojna, Elle podzieliła się także jednym ze swoich ulubionych przepisów na przekąski. Mówi, że uwielbia te batoniki z granolą, ponieważ są łatwe do zrobienia, łatwo je przechowywać (na awaryjne sytuacje) i są super sycące. Jak dla mnie przekąska idealna.
przekąski

Składniki

Sposób przygotowania

  • Najpierw dodaj wszystkie składniki do miski i wymieszaj, aby się połączyły. 
  • Następnie wlej masę do głębokiej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Używając tylnej części łyżki, spłaszcz mieszankę na tacy
  • Piecz w piekarniku na złoty kolor
  • Delektuj się przekąską w ulubionym momencie dnia.

Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:

Przepisy

Honey Popcorn Chicken

Ten przepis na miodowego chrupiącego kurczaka a’la Popcorn trzeba wykrzyczeć. Sam sos do maczania zasługuje na medal. Zaufaj mi.

Przepisy

Łosoś ze słodkim chilli

Ten inspirowany kuchnią azjatycką łosoś, to idealny obiad w dni powszednie. Przepyszny, przyjazny dla makro i łatwy do przygotowania.

Informacje Odżywcze

Wartości w porcji
Kalorie Węglowodany Białko Tłuszcz
261 21g 10g 14g

 

Emily Wilcock
Autor i ekspert
Wyświetl profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein