• Gluten Free

    Gluten Free

  • wegetariański

    wegetariański

Acid Whey Protein

WPC80

Smak
Opakowanie
Ilość

Tylko dzisiaj may dla Ciebie rabat 33% na całe zamówienie

33% rabatu na całe zamówienie | Kod: CALE33PL

Nie czekaj i kup już teraz co tylko chcesz ze zniżką 33%!

Tylko dzisiaj!

Oferta ważna do północy 12/12/2017. Każdy klient może złożyć dowolną ilość zamówień. Maksymalna zniżka to 425 zł.

KUP TERAZ
89.00 zł

Na stanie Z reguły wysyłamy w ciągu 24 godzin

Przegląd towarów

Nasz produkt Acid Whey Protein to koncentrat białka serwatki 80 (WPC 80) pochodzący z wysokiej jakości wegetariańskiej serwatki z sera kwaśnego, produkowanej przez czołową mleczarnię z Europy Zachodniej.

Dzięki najwyższej ze wszystkich białek wartości biologicznej białko serwatki odznacza się wysokim stężeniem zarówno endogennych, jak i egzogennych aminokwasów.

Nasze kwaśne białko serwatki jest rozpuszczalne, dzięki czemu można je mieszać od razu, przy czym profil smakowy jest bezbarwny. I oczywiście ma świetne walory odżywcze, zawartość białka w masie suchej przekracza 80%.

Identyfikowalność to kluczowy aspekt naszych procedur kontroli jakości. Dlatego współpracujemy z wyspecjalizowanymi europejskimi dostawcami serwatki, co pozwala nam prześledzić pochodzenie naszej serwatki aż do samego źródła.

Serwatka z sera kwaśnego jest otrzymywana w trakcie procesu wytwarzania kwaśnego sera, jak na przykład serek wiejski. Powszechniejsza słodka serwatka pochodzi z sera twardego, jak na przykład cheddar czy sery szwajcarskie.

Białko serwatki pozyskane z kwaśnej serwatki ma wiele zalet, jak szczególnie wysoka zawartość naturalnej beta-laktoglobuminy, białka zdolnego do 'schwytania' molekuły lipidu. Inne korzyści białka kwaśnego w porównaniu do słodkiego to:

Większe stężenie naturalnie występującej laktoferyny (1%).

Naturalnie większa zawartość leucyny, która silnie stymuluje syntezę białek.

Naturalnie wyższa zawartość cysteiny, która umożliwi szybszą syntezę glutationu.

Naturalnie wyższe poziomy tryptofanu mogą zmniejszać stres i poprawiać jakość snu.

Udział poszczególnych białek w Acid Whey Protein jest następujący: 60% beta-laktoglobulina, 20% alfa laktalbumina, 8% BSA, 10% immunoglobulina G (IgG), 1% laktoferyna, 1% inne.

Profil aminokwasowy można odnaleźć u dołu strony w rubryce 'Certyfikaty'.

Ten produkt to kwaśne białko serwatki. Jeżeli nic Ci to nie mówi, to polecamy Impact Whey Protein®, białko ze słodkiej serwatki.

Proszę zauważyć, że etykieta tego produktu jest dostępna w języku angielskim. Fracuski, Włoski, Hiszpański, Holenderski, Szwedzki i Fiński mogą być również dostępne.

Główne zalety

  • Wysoka naturalna zawartość laktoferyny
  • Znakomita zawartość aminokwasów
  • Białko szybkoprzyswajalne li>

Zalecane stosowanie

Wlać 150-250 ml wody lub mleka do shakera (im mniej, tym napój będzie gęstszy). Następnie wsypać jedną kopiastą dużą łyżkę MP (30g), wstrząsnąć i spożyć. Stosować 2-3 razy dziennie, albo wedle potrzeb.

1 płaska łyżka plastikowa MP (duża) to 30g (nie wchodzi w skład zestawu).

Składniki

Koncentrat kwaśnego białka serwatki*, emulgator(lecytyna sojowa). * Z mleka

Informacje odżywcze

Zawartość w 30g:
energia 116,0Kcal
energia: 485KJ
białko (sucha masa): 24,9g
białko (masa rzeczywista): 23,7g
węglowodany (laktoza): 1,2g
tłuszcz: 2,1g
cholesterol: 92,0mg

Recenzje od klientów

Obecnie nie ma żadnych recenzji.

Acid Whey Protein

Wybierz obrazek

Acid Whey Protein
Back to top