8 Wskazówek na Temat Oszczędzania Na Odżywianiu

https://www.youtube.com/watch?v=YsYAIgsh23c
1. Kupuj w dyskontach
2. Naucz się porównywać ceny
3. Kupuj hurtem
4. Bądź sprytny z przechowywaniem żywności
5. Napadnij na dział mrożonek
Kolejną zaleta kupowania mrożonek jes to, ze mrożenie następuję zazwyczaj bardzo szybko po zebraniu, co oznacza, że mogą zachować więcej witamin, niż “świeże” produkty, które mogą spędzać tygodnie w transporcie i leżeć na półkach sklepu zanim zostaną zjedzone.1,3
6. Oferty specjalne
7. Rób więcej w domu
Co więcej, przygotowanie własnego jedzenia pozwala upewnić się, że utrzymujesz kalorie i makro, które chcesz, zamiast próbować zbilansować posiłek z supermarketu lub restauracji. Istnieje wiele badań sugerujących, że ludzie jedzą o wiele więcej, gdy jedzą poza domem, niż w domu, więc warto o tym pamiętać.4,5
8. Nie marnuj pieniędzy na żywność ekologiczną
Kiedyś myślałem, że produkty ekologiczne są znacznie lepsze od produktów konwencjonalnych, ale tak naprawdę nie ma żadnych obiektywnych dowodów na to. W produkcji ekologicznej nadal można stosować niektóre zatwierdzone pestycydy i nawozy (8), a pod względem wpływu na środowisko, produkcja ekologiczna może nie być lepsza od konwencjonalnej ze względu na niższe plony, większe wykorzystanie gruntów i intensywniejszą pracę.9,10

Podsumowanie - 8 wskazówek

Post Przerywany 16:8 (IF) | Korzyści i Prawidłowy Sposób
Tak jak w przypadku innych diet, post przerywany 16:8 może być skuteczną strategią na utratę masy ciała i poprawę wydajności ćwiczeń.

“Słuchaj Swojego Ciała” | O Treningu W Czasie Ciąży
Dzisiaj dowiemy się, co dla trzykrotnej złotej medalistki angielskiej edycji Strongest Women oznacza zwrot "Słuchaj Swojego Ciała".

1. Bouzari A, Holstege D, Barrett DM. Vitamin retention in eight fruits and vegetables: a comparison of refrigerated and frozen storage. J Agric Food Chem. 2015;63(3):957-62.
2. Rickman JC, Barrett DM, Bruhn CM. Nutritional comparison of fresh, frozen and canned fruits and vegetables. Part 1. Vitamins C and B and phenolic compounds. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2007;87(6):930-44.
3. Rickman JC, Bruhn CM, Barrett DM. Nutritional comparison of fresh, frozen, and canned fruits and vegetables II. Vitamin A and carotenoids, vitamin E, minerals and fiber. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2007;87(7):1185-96.
4. Nielsen SJ, Siega-Riz AM, Popkin BM. Trends in Energy Intake in U.S. between 1977 and 1996: Similar Shifts Seen across Age Groups. Obes Res. 2002;10(5):370-8.
5. McCrory MA, Fuss PJ, Saltzman E, Roberts SB. Dietary Determinants of Energy Intake and Weight Regulation in Healthy Adults. The Journal of nutrition. 2000;130(2):276S-9S.
6. Bourn D, Prescott J. A Comparison of the Nutritional Value, Sensory Qualities, and Food Safety of Organically and Conventionally Produced Foods. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2002;42(1):1-34.
7. Brandt K, Mølgaard JP. Organic agriculture: does it enhance or reduce the nutritional value of plant foods? Journal of the Science of Food and Agriculture. 2001;81(9):924-31.
8. Klonsky K. Comparison of Production Costs and Resource Use for Organic and Conventional Production Systems. American Journal of Agricultural Economics. 2012;94(2):314-21.
9. Gomiero T, Pimentel D, Paoletti MG. Environmental Impact of Different Agricultural Management Practices: Conventional vs. Organic Agriculture. Critical Reviews in Plant Sciences. 2011;30(1-2):95-124.
10. Mondelaers K, Aertsens J, Van Huylenbroeck G. A meta‐analysis of the differences in environmental impacts between organic and conventional farming. British food journal. 2009.