Darmowa dostawa do domu od 229zł Niezrównana jakość Zaproś znajomego, zarób 65zł Szybka dostawa do punktu odbioru OFERTA 1 + 1 NA WYBRANE PRODUKTY

+ 40% RABATU NA PRAWIE WSZYSTKO | KOD: PL40


KUP TERAZ
PRZEPISY

Domowa kanapka z paluszkami rybnymi

Monica Green
Published: 02.01.2024 Autor: Monica Green
Autor i ekspert
Cofnij się w czasie dzięki nowej wersji ulubionego dania.

Jeśli chodzi o komfortowe jedzenie, kanapka z paluszkami rybnymi musi być na pierwszym miejscu. Prosty, ale bardzo efektowny przepis udowadnia, że domowe zawsze jest lepsze. Dodatkowo, z 38 g białka i 685 kcal, wygrywa również pod względem makr.

Kanapka z paluszkami rybnymi

Porcje Czas przygotowania Czas Pieczenia
2 15 25

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • Szczypta soli i czarnego pieprzu
  • 100 g bułki tartej
  • 50 g zwykłej mąki
  • 2 jajka z wolnego wybiegu, ubite
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 duża łyżka lekkiego majonezu
  • Skórka z 1 cytryny
  • Wyciśnięty sok z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 grube kromki chleba (lub pitta dla lżejszej opcji)
  • Garść sałaty z mieszanych liści
  • Garść pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania

  1. Najpierw pokrój filety z dorsza na 6 grubych paluszków. Dopraw solą i pieprzem, a następnie odstaw na bok.
  2. Dopraw bułkę tartą solą i pieprzem i dobrze wymieszaj. Ustaw na blacie tak, aby ubite jajka znajdowały się obok bułki tartej.
  3. Zanurz paluszki z dorsza w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej - upewnij się, że wszystkie strony są dobrze pokryte.
  4. Rozgrzej olej kokosowy na nieprzywierającej patelni, a następnie dodaj paluszki rybne. Smaż z jednej strony przez 4-5 minut, odwróć i powtórz z drugiej strony.
  5. Jeśli chcesz uzyskać wyjątkowo chrupiące, złotobrązowe paluszki rybne, piecz je w piekarniku przez dodatkowe 5-10 minut.
  6. Aby przygotować sos tatarski, wymieszaj wszystkie składniki w małej misce.
  7. Teraz przygotuj kanapkę z paluszkami rybnymi. Najpierw ułóż mieszankę sałat i pomidorki koktajlowe na jednej kromce chleba, a następnie połóż na niej paluszki rybne. Drugą kromkę chleba posmaruj obficie sosem tatarskim, połóż na paluszkach rybnych i natychmiast podawaj.

Informacje Odżywcze - Kanapka z paluszkami rybnymi

Wartości w porcji
Kalorie Węglowodany Białko Tłuszcz
685 86g 38g 20g

Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:

DIY Proteinowa granola 

Ta proteinowa granola przebija te kupione w sklepie pod każdym względem. Dzięki ...

19.12.2023 Autor: Monica Green

Wysokobiałkowa Kanapka Lodowa

Wysokobiałkowa kanapka lodowa, to dla nas powrót do dzieciństwa. Sprawdź nasz uw...

12.03.2022 Autor: Lauren Dawes
Monica Green
Monica Green Autor i ekspert
Originally from London, Monica graduated with a degree in Philosophy from the University of Leeds, where she honed her writing skills at a popular student news website and discovered her passion for weight training. Now, she’s proud to combine her love of fitness with her talent for storytelling. Outside of work, Monica enjoys cooking, exploring new restaurants, and discovering scenic walking routes.

Powiązane posty